Plak belangrijk bij 3-2 zege Novara

VoV, 23-04-2019. 6:16 uur. Novara heeft gisteren in de halve finales van de play – offs tegen Scandicci een 2-1 voorsprong in wedstrijden genomen. De tweede thuiswedstrijd werd met 3-2 gewonnen , nadat eerder uit met 3-2 was verloren en thuis met 3-1 was gewonnen. Het vierde duel staat voor 25-04 bij Scandicci gepland.

De ploeg van Plak werd in de eerste set omver geblazen door de gasten. Met name aanvallend en blokkerend werden ze afgetroefd, hetgeen resulteerden in een 4-16 en 8-21 tussenstand. Scandicci won de set met 14-25. In set twee herpakte de thuisploeg zich en kon in de finale, na 19-21 achter, de winst met 25-22 opeisen. Dat lukte niet in de derde set, toen ook met 19-21 aan de big points werd begonnen. Deze keer bleef Scandicci het verschil vasthouden, resultaat 23-25.

In de vierde set dwong Novara de tiebreak af. Daarin waren zij oppermachtig (16-11, 21-14) en konden ze zich vanwege een hoge eigen score, 23 punten in de ze set, ook een forse foutenlast, 8 punten scoorden ze voor Scandicci, permitteren.  De set werd met 25-18 gewonnen, waarmee de stand dus op 2-2 in sets kwam. De tiebreak ging met 15-11 naar Novara, via de tussenstanden 10-06 en 12-8. Plak scoorde de winnende treffer.

Celeste Plak had in de eerste twee sets invalbeurten, vanaf de derde set stond ze in de basis. Met totaal 21 punten was ze goed op dreef, hetgeen ook uit haar aanvallende scoringspercentage van 73% (!!) bleek. Paola Egonu maakte er 23, Michelle Bartsch kwam tot 15 treffers. Bij Scandicci werd Isabella Haak met 31 punten de topscorer van de partij.

Novara was op alle scorende onderdelen de betere. Aanval 65/64, blok 13/8 en serve aces 8/3. Daar stond een 25/16 foutenlast tegenover.

Vandaag staat Conegliano tegen Monza op het programma. Bij een zege is Conegliano verzekerd van de finale, zij staan al met 2-0 in wedstrijden voor.