Piersma/ Poiesz vijfde in Lecce

VoV, 09-07-2022. 16:35 uur. Via de zege in de verliezersronde van poule B plaatsten Piersma/ Poiesz zich voor de Round of 12, de tussenronde voor de kwartfinale. In de Round of 12 namen ze het op tegen het Canadese duo Glagua/ Sorra.

In de eerste set waren de teams heel erg aan elkaar gewaagd. Eerst was er steeds een kleine voorsprong voor Canada (6-9, 9-12, 12-15), na 16-16 kantelde de set naar Nederlands voordeel. Op de side out kregen Piersma/ Poiesz bij 20-19 het eerste setpoint. Canada kreeg setpoint bij 21-22 en vervolgens kregen beide teams nog de kans om de set te beslissen. Op 25-24 lukte dat het Nederlandse duo en met 26-24 pakten ze de 1-0 setstand.

In set twee liep Canada vlot uit naar 2-5 voor, daarna was de Oranje serie naar 7-5 en wat later naar 11-7 een ommekeer in de set. Canada vocht zich naar 11-11, maar kwam vervolgens met 16-12 achter. De inhaalrace om de 18-14 achterstand weg te werken stokte bij 18-17. Met drie punten op rij pakten Piersma/ Poiesz daarna de 21-18 setzege voor de 2-0 stand.

In de kwartfinale was het duo Peralta/ Najul uit Argentinië de tegenstander. En helaas was die tegenstander net iets beter dan het Nederlandse duo. In de eerste set was het verschil duidelijk bij 10-16 en 12-20. Argentinië nam met 15-21 een 0-1 voorsprong. In set twee ging het tot aan 14-14 gelijk op, richting de big points maakte Argentinië het verschil. Ze liepen uit naar 15-18 en wonnen met 17-21 en dus met 0-2.

Via de opslag en de blokpunten scoorde Argentinië 8 punten meer in twee sets. En daarenboven was de foutenlast met 14 om 9 directe punten voor de tegenpartij ook in hun voordeel.

Piersma/ Poiesz sluiten Lecce af op een vijfde plaats.