Pijnlijk verlies voor Armixtos

VoV, 08-04-2019. 6:00 uur. Deze zonnige zaterdag was het tijd voor een belangrijke wedstrijd in Woerden. The Green Army moest nog even bijkomen van de geslaagde borrel die we de avond daarvoor hadden gehad, maar we waren er klaar voor. Al snel bleek het allemaal niet vanzelf te gaan… De spelerskaarten werden in de kroeg vergeten, Chef druiven was druifloos in de auto gestapt en in de auto werden de koppen gebroken over de juiste uitspraak van “Kockingen”. Echter waren er ook lichtpuntjes op de heenweg… Zo verschafte Denise ons van feitjes over de meest gemiddelde stad, kwamen er bij Linds wat romantische Woerdense herinneringen omhoog en bevestigden we allemaal onze voormalige liefde voor Jim Bakkum. Tijd voor de wedstrijd…

De (sommige nog sompige) schoentjes werden aangetrokken, vetertjes gestrikt en er lagen, na een paar weken met een krappe selectie, eindelijk weer 11 wedstrijdshirtjes op de bank. Na het eerste fluitsignaal meteen een mooie service en een geweldig kill – block van Mayo, de toon was gezet; wij wilden deze pot winnen. Door een fantastische servicereeks van Nienke en Malou die elke bal bij de tegenstander op de grond wist te dunken liepen we al snel uit en dit hielden we prima vast (25-18).

Vanaf de tweede set werd het steeds chaotischer. Verdedigend rommelden we maar wat aan, blokkerend hadden we geen grip op hun aanvallers en met name aanvallend kwamen we niet langs het lange blok. De hele set stonden we dik vijf punten achter, maar rond de twintig ging er eindelijk weer wat vuur branden. Er werd plots weer gescoord, de servicedruk stond er flink op en Woerden kwam niet meer aan aanvallen toe. Zo trokken we ook set 2 naar ons toe (25-20).

Wat er toen gebeurde… wie het weet mag het zeggen. De derde set ging gelijk op, maar het spel was alles behalve overtuigend. Het werd een zenuwslopend einde van de set en bij een stand van 29-29 hadden wij al een matchpoint weggegeven. We liepen echter achter de feiten aan en waren niet meer scherp genoeg. Zo werd de derde set met 29-31 door de meiden van Woerden gepakt.

De vierde set werd het er niet beter op, eigenlijk alleen maar slechter. Er was weinig positiefs over het spel te zeggen en dit was in het veld duidelijk voelbaar. Tegen een sterk spelend Woerden hadden wij niks meer in te brengen en zo werd ook deze set verloren (19-25). De vijfde set was niet heel anders en al snel keken we tegen een achterstand aan. Even leken we nog dichtbij te komen, maar Woerden drukte door en pakte ook deze laatste set (14-16).

Een pijnlijk verlies, maar wel eentje waar we allemaal van kunnen leren. Het wordt een week om hard te trainen en onszelf weer op te peppen voor de laatste reguliere thuisspeeldag van het seizoen. Eens kijken of we ons spelletje tegen Kalinko weer kunnen oppakken en afsluitend een geniaal feestje kunnen neerzetten. Vergeet je Hollandse pakkie niet 😉 Tot volgende week!