Thor D1 wint laatste thuiswedstrijd!

VoV, 08-04-2019. 5:56 uur.  Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Sieme had voor iedereen gepaste ‘doping’ meegebracht, zodat je kon kiezen of je sneller, slimmer, vrolijker of meer ontspannen wilde zijn. De sfeer zat er al snel goed in en zo konden we gelijk fel starten aan de wedstrijd.

Set 1 werd gestart met Marit op de spelverdeling, Nikki op de diagonaal, Mandy en Joyce op de passer / loop, Rienke en Lizanne op het midden en Julia uiteraard als libero. We startten fel, de pass lag goed en er werden mooie ballen verdedigd en gescoord. De set ging dan ook vrij overtuigend met 25-16 naar ons toe.

Op naar set 2, waarin we hetzelfde bleven staan. De pass lag weer goed, Julia haalde alles van de grond, we stonden lekker te blokkeren en met name Nikki en Lizanne scoorden er lekker op los. Met 25-20 ging ook set 2 naar ons!

Set 3 begonnen we moeizaam. We kwamen er aanvallend even niet doorheen en keken al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Joyce kwam weer terug in het veld en met hard werken vochten we ons weer terug in de wedstrijd. US bleek echter toch te sterk in deze set, waardoor deze set naar onze Amsterdamse gasten ging. We meenden te begrijpen dat ze hiervoor als beloning van onze andere Amsterdamse concurrent Armixtos een kratje bier kregen, dus ik kan begrijpen dat je dan extra je best gaat doen!

Op naar set 4 dan maar, een set waarbij we vooral veel vechtlust hebben laten zien en hard gewerkt hebben met elkaar om de winst eruit te slepen. Iedereen werkte hard en met een paar mooie blokpunten en harde aanvallen wisten we uiteindelijk (na 3 keer dubbel fout) toch dat laatste punt te maken voor de overwinning. Vier belangrijke punten voor Thor die het kampioenschap nu in eigen hand heeft!

Volgende week spelen we om 15:00 uur in Haarlem, waar we misschien wel de titel kunnen pakken. Support is dus hartstikke welkom en we zien u daar dan ook graag! Tot volgende week!?

gh @ VoV, verslag via Esther Rongen, Thor.