Vizier op volleybal

 

Plak verlaat Novara en andere transfers

VoV, 26-05-2019. 5:54 uur. Op haar Facebook pagina plaatste Celeste Plak: “Leaving Novara as a CHAMP” en ik heb er drie seizoenen ervaring bij. We hebben alles gewonnen, de Supercoppa, de Coppa Italia, de Scudetto en de mooiste van allemaal was natuurlijk de Champions League. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik bij Novara kreeg, om te leren en om als persoon beter te worden. En vooral voor de teamgenoten van de afgelopen jaren, sommigen zijn vrienden voor het leven geworden. Arrivederci”

Dat is dus wel duidelijk, Celeste Plak nam afscheid van Novara, maar verklapte nog niet welke haar volgende club zal worden. Dat zullen we ongetwijfeld binnenkort vernemen.  Bij Novara hebben ze de Bulgaarse Elitsa Vasileva als passerloper aangetrokken, libero Stefania Sansonna en Cristina Chirichella verlengden hun contracten met de club.

En dan zijn er nog een paar transfers te melden, waar we wel weten welke de volgende club wordt.

Danique Aardema bijvoorbeeld, afgelopen seizoen spelverdeelster bij SCU Emlichheim,  verruilt de tweede Duitse Bundesliga voor de Nederlandse Eredivisie. Zij gaat volgend seizoen bij VC Sneek spelen. SCU Emlichheim nam na haar laatste thuiswedstrijd overigens afscheid van zes speelster en van de assistent trainer Erik Heerkes.  Bij die speelsters behoorde ook Manon Doornenbal, die in een vorig jaar voor Eurosped uitkwam.  En naar verluidt heeft SCU alweer een nieuwe Nederlandse spelverdeelster gecontracteerd.

International Tim Smit, gisteren met de Oranje mannen winnend tegen Kroatië, heeft zijn contract met het Belgische Lindemans Aalst verlengd.  Smit krijgt bij Aalst een nieuwe Nederlandse collega op midden. Twan Wiltenburg  (2. 04 meter, 22 jaar,), maakt de overstap van landskampioen Active Living Orion naar Aalst. Wiltenburg was de laatste jaren in de Doetinchem een vaste waarde op mid.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.