Vizier op volleybal

 

Piazza blij met belangrijke zege Oranje

VoV, 26-05-2019. 5:47 uur. “Ik ben erg blij en tevreden met de belangrijke 3-2 zege van Oranje op Kroatië” vertelde de nieuwe Nederlandse bondscoach Roberto Piazza op de CEV site. “Het was een wedstrijd met vele ups en downs, maar iets anders konden we eigenlijk ook niet verwachten omdat we als team nog geen enkele oefenwedstrijd samen hadden gespeeld. Met het oog op plaatsing voor de Final Four was dit een zeer belangrijke zege.”

Voorafgaand aan het duel werden Nimir Abdelaziz en Thijs ter Horst in het zonnetje gezet. Beiden speelden vorig najaar hun 200ste wedstrijd voor de Oranje mannen, zeker een moment om even bij stil te staan. Gijs van Solkema debuteerde in Oranje en na de wedstrijd was er een ‘meet en greet’ met het G-team van Prima Donna Kaas Huizen, waarover we in een apart artikel op VoV nader berichten.

In de andere poulewedstrijd van de Oranje poule won Spanje met 3-1 van Estland. Na twee hele duidelijke setnederlagen met 25-18 kon Estland met 21-25 de spanning erin houden. De vierde set werd voor 900 bezoekers opnieuw een duidelijke Spaanse zege met 25-19. Spanje had de veel betere eigen score (68 om 44) maar ook een forse foutenlast (36 om 28). Andres Villena werd met 18 punten topscorer van de partij.

De stand in de Oranje poule is na één duel: Spanje 1-3, Nederland 1-2, Kroatië 1-1 en Estland 1-0. Nederland speelt aanstaande woensdag in Soria tegen Spanje.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.