Vizier op volleybal

 

Twee Amerikanen naar Abiant Lycurgus

VoV, 25-05-2019. 20:25 uur. De 24-jarige Amerikaan Mitch Perinar is de tiende speler voor het komende seizoen in de selectie van Abiant Lycurgus. Perinar is een linkshandige diagonaal. De opvolger van de gestopte Wytze Kooistra heeft voor één seizoen getekend. De 2.01 meter lange speler is afkomstig van Lewis University in Illinois.

Het afgelopen seizoen was Perinar, geboren op 12 december 1995, met zijn team winnaar van de conference. In de halve finale om de NCAA collegetitel werd Lewis University uitgeschakeld. Hij is geboren en getogen in de plaats Joliet (in het Zuiden van Chicago) en kijkt uit naar zijn avontuur in Groningen.

‘Ik heb veel goede dingen gehoord over Abiant Lycurgus en de structuur die coach Arjan Taaij er met zijn staf ontwikkeld heeft. Iedereen die ik gesproken heb was enthousiast. Vooral ook over de kansen die er zijn om als talentvolle speler je verder te ontwikkelen. Ik ben linkshandig en gespecialiseerd in het aanvallende en blokkerende deel van het spel. Ik speel met mijn hart en met veel energie. Iets waar ik mijn teamgenoten graag in meeneem.’

De nieuwe diagonaal maakte deel uit van het Amerikaanse junioren team en deed een paar jaar ervaring op in Canada, El Salvador en Mexico. Perinar heeft vier zussen die ook op collegeniveau sportief actief zijn. Hij heeft zijn master afgerond en kan zich voorlopig volledig op volleybal richten.

Coach Arjan Taaij is blij met Perinar. ‘Zijn referenties zijn goed en Mitch is een ambitieuze speler die graag stappen voorwaarts wil maken. Dat kan bij ons. Het is een complete aanvaller met verdedigende en blokkerende kwaliteiten. ik ben blij dat we hem erbij hebben.’

De afgelopen seizoenen speelden Perinar en de afgelopen donderdag aangetrokken passer – loper Collin Mahan regelmatig tegen elkaar. Volgend seizoen zijn ze dus ploeggenoten bij Abiant Lycurgus.

De 22-jarige passer – loper Collin Mahan tekende ook een contract voor een jaar bij Abiant Lycurgus.  De 1.97 meter lange Amerikaan Mahan is afkomstig van Loyola University in Chicago. Met Mahan staan nu drie passer – lopers onder contract. Er wordt nog gezocht naar een vierde passer -loper.

Mahan speelt sinds 2015 in Chichago. Hij is geboren in Rochester in de staat New York en maakte deel uit van de Amerikaanse jeugdteams onder 19 en onder 21 jaar. In Loyola vestigde Mahan een paar records. Hij was de eerste speler in de geschiedenis van de Loyola Ramblers die de 1.000 punten grens passeerde, 600 succesvolle passes afleverde en op serve 100 aces produceerde. Afgelopen seizoen werd Mahan tweede met zijn team in de conference en was hij de aanvoerder.

‘Ik ben ontzettend blij om bij Abiant Lycurgus te gaan spelen. Het is een goed georganiseerde club in een levendige stad met veel studenten. Het lijkt me een mooie combinatie om mijn professionele loopbaan als volleyballer te beginnen. Nick Olson, die hier twee jaar geleden speelde, is oud-ploeggenoot van mij en hij vertelde mij positieve dingen over de ploeg en de stad. Nick heeft hier een geweldige tijd gehad. Hij is hier kampioen geworden en ik hoop hetzelfde te doen Ik kijk er ook naar uit om in een vol MartiniPlaza te spelen.’

Coach Arjan Taaij is ingenomen met Mahan. ‘Het is een complete speler met veel aanvallende impulsen. Collin heeft een prima serve en kan hoog springen. De afgelopen jaren waren zijn statistieken goed en de referenties over hem zijn louter positief. Collin heeft zijn master opleiding afgerond en is er klaar voor om naar Europa te gaan. Hij is ambitieus en wil zich verder ontwikkelen als volleyballer.

De tien spelers tot nu toe:

  •  Diagonaal:Mitch Perinar, Geoffrey van Gent
  •  Passer – lopers: Frits van Gestel, Erik van der Schaaf en Collin Mahan
  •  Middenaanval: Dennis Borst en Hossein Ghanbari
  •  Spelverdelers: Stijn Held en Sam Gortzak
  •  Libero: Steven Ottevanger

gh @ VoV, door Theo Sikkema, Lycurgus. Foto Jan van den Noort.