Plak verliest met Aydin van Fenerbahce

VoV, 14-11-2019. 6:34 uur. In de Turkse competitie werd gisteravond, na het programma op dinsdag, nog Aydin BSK vs Fenerbahce gespeeld. Celeste Plak stond bij Aydin drie sets in de basis, Maret Balkenstein-Grothues speelde niet. Hun ploeg leed de derde nederlaag op rij.

Aydin kon het in de eerste twee sets niet echt spannend maken tegen het sterrenensemble van Fenerbahce, waar Brankica Mihalovic (18), Kelsey Robinson (9), Vargas (19) en Eda Erdem (9) de dragende speelsters zijn. Met tussen haakjes de scores van gisteravond.

In de eerste set sloeg Fenerbahce bij 17-20 (time out Aydin) het gaatje naar drie punten verschil, dat hielden ze vast tot 20-23, (time out Aydin) waarna ze ook de laatste twee punten maakten voor de 20-25 eindstand. In set twee liepen ze na 8-8 uit naar 9-15 en van 16-21 naar 16-25. Toen ze gas gaven had Aydin het nakijken.

In de derde set was het bij begin van de big points (20-21) nog spannend. Op 20-23 moesten de speelsters van Aydin voor advies en een slokje naar de kant, Celeste Plak scoorde de 21-23 en haar ploeg kwam op één puntje bij 23-24, waarop Fenerbahce naar de zijlijn ging. Vargas maakte de set- en wedstrijdwinst vervolgens perfect.

Bij Aydin werd Meryem Boz de vaakst scorende speelster (17), Celeste Plak kwam tot 8 punten. Met 39 om 60 eigen punten had Fenerbahce heel veel scorend voordeel.

In de stand bezet Fenerbahce de vierde plaats (8-18) en Aydin BSK de zesde (8-12)