Play-offs Bundesliga: Halve finale Schwerin, Dresden op herhaling

VoV, 28-03-2024. 6:43 uur. Gisteren kregen de play-offs in de Bundesliga dames een vervolg en eergisteren werd er bij de heren een begin gemaakt met de strijd om een finaleplaats.

Rote Raben Vilsbiburg vs. Schwerin. Eerste wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door SC Schwerin, dat bol staat van de Nederlandse inbreng. In Vilsbiburg werd het ook een zege in vier sets voor Schwerin, maar de Rote Raben ging ‘Raus met viel Applaus’.

Na de 20-25 en 25-20 had Schwerin heel veel voordeel in de derde set met 14-25. De nipte 26-28 was daarna goed voor de halve finale, waarin SC Potsdam de tegenstander is. Britte Stuut werd MVP bij de Rote Raben, er was geen matchreport beschikbaar.

Bij VC Wiesbaden vs. SC Dresden had de thuisploeg via een 2-3 uitzege de kans om zich thuis bij de laatste vier te plaatsen en de ploeg van Hester Jasper en Famke Boonstra uit de titelrace te slaan. Maar die vlieger ging niet op. Dresden won met 0-3 en dwong zo een derde wedstrijd af.  Setstanden 22-25, 20-25 en 18-25. Hester Jasper scoorde 10 keer.

Bij VfB Suhl vs. SC  Potsdam was de stand 0-1 in het voordeel van Potsdam. Suhl zou dus moeten winnen om een beslissende derde wedstrijd af te dwingen, maar slaagde daar niet in. Thuis werd met 0-3 via 24-26, 21-25 en 20-25 verloren. SC Potsdam speelt in de halve finale tegen SC Schwerin.

USC Münster tegen MTV Stuttgart wordt vanavond gespeeld, daar is de stand 1-0 in het voordeel van Stuttgart.

Bij de mannen behaalde Giesen van Michiel Ahyi dinsdag een zwaar bevochten 3-2 zege op Friedrichshafen in de eerste wedstrijd van de ‘best of five’ serie. Giesen kwam aan de hand van Michiel Ahyi met 2-0 voor via twee keer 25-22, Friedrichshafen kon met 19-25 en 21-25 terug in de wedstrijd komen, waarna een spannende vijfde set volgde. Uiteindelijk werd het 19-17 voor Giesen.

Zij hadden een lagere eigen score (74 om 85), maar ook een lagere foutenlast (26 om 35). Michiel Ahyi werd met 26 punten topscorer, hij had een aanvallend scoringspercentage van 65%.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Denis Trapp.