SSS na zege op PDK stap dichter bij kwartfinale.

VoV, 28-03-2024. 6:36 uur. In de B-Poule bij de mannen speelde koploper Sliedrecht, dat al zeker is van een plaats in de kwartfinale om de landstitel, gisteravond de laatste wedstrijd. Tegenstander was ZVH, dat met 4 punten onderaan staat en geen kans meer maakt op verlenging van het seizoen.

ZVH bood in de tweede (29-27) en derde set (tot 18-19) stevig weerstand, en ook in de vierde set gaven zij zich niet zomaar geslagen.

Sliedrecht Sport was in de eerste set de bovenliggende partij. Het verschil van vijf punten bij 8-13 hielden ze met een paar puntjes meer vast. Via 10-16 en 15-22 ging de set met 17-25 naar de bezoekers. Set twee kende een spannende ontknoping na een gelijk opgaande score tijdens de set. De 7-4 werd 11-12 waarna 16-13, 18-18 en 22-20 op het scorebord kwamen. Sliedrecht kreeg het eerste setpoint bij 23-24, ZVH benutte het laatste bij 28-27 voor 29-27 en de 1-1 stand.

In set drie kon Sliedrecht na 17-15 achter de stand naar 17-18 in hun voordeel veranderen en de set vervolgens met 19-25 voor zich beslissen.  De vierde set eindigde met dezelfde eindstand, Tot aan 15-17 kon ZVH goed meekomen, daarna niet meer. Via 16-21 ging de set alsnog ruim verloren.

Er was geen matchreport beschikbaar.

De andere partij van gisteravond was PDK Huizen vs. SSS Barneveld, beide teams zijn nog volop in de strijd om het tweede ticket dat in deze poule vergeven wordt voor de kwartfinale. SSS staat op 6-11, PDK op 6-7. SSS is tweede, PDK vierde. SSS is dus iets meer in de race dan PDK.

En bleef dat ook. Met een 0-3 zege via de setstanden 22-25, 23-25 en 23-25. In de eerste set kon PDK na een vroege achterstand (1-5) de kloof niet meer dichten en bleef de hele set tegen die achterstand aankijken. Via 18-22 ging de set met 22-25 naar SSS.

De tweede set kantelde na 20-20 naar SSS, daarvoor hadden de teams een gelijk opgaande strijd uitgevochten met tussenstanden van bijvoorbeeld 16-16 en 19-19. SSS had de betere finish. Dat was ook het geval in de derde set, toen ze na 21-21 uitliepen naar matchpoint bij 22-24 en de set met 23-25 voor zich beslisten.

PDK had met 51 om 50 punten de betere eigen score, maar ook de hogere foutenlast. Sjoerd Hoogendoorn van PDK werd met 18 punten de topscorer van de partij.