Podiumteams Italië (v) winnen allemaal

VoV, 30-12-2018. 6:55 uur. In de Serie A1 bij de dames in Italië speelden ze gisteren de laatste ronde van 2018. Anne Buijs was bij Monza weer van de partij en maakte na een langdurige blessure periode, die haar vanaf het begin van het seizoen aan de kant hield, weer speelminuten bij Monza. Haar inbreng beperkte zich tot een paar serveerbeurten in de vierde set, maar ze was er weer bij. Haar ploeg won met 1-3 bij Bergamo. De eerste set werd nog met 25-20 verloren, daarna pakte Monza met 20-25, 22-25 en 18-25 de winst en de drie punten.

Aan kop veranderde er niets. De podiumteams Novara, Scandicci en Conegliano wonnen hun wedstrijden met 3-0 of 0-3. Novara deed dat met minimale inbreng van Celeste Plak. Ze had thuis tegen Casalmaggiore een invalbeurt waarin ze 1 keer scoorde. Met 25-13, 25-18 en 25-23 gaf Novara niets weg. Paola Egonu was 19 keer succesvol. Met 37 gespeelde sets staat zij nummer vier op de topscorerslijst met 234 gescoorde punten tot nu. De top 3 van die lijst speelde pakweg 10 sets meer dan haar.

Scandicci won met 0-3 bij Brescia van Judith Pietersen. Met 17-25, 21-25 en 14-25 waren daar de verschillen duidelijk in het voordeel van de bezoekers, die in Isabelle Haak, bij Scandicci noemt men haar ‘Bella’ , opnieuw hun topscorer hadden. Zij maakte er 22. De 39 om 60 eigen score met onder andere een 2 om 16 score voor blok en aces waren beslissend. Judith Pietersen maakte 10 punten, ze stond drie sets in de basis. ‘Bella’ Haak is topscorer na 12 wedstrijden in de Serie A1. Ze speelde 46 sets en maakte 252 punten.

Robin de Kruijf won met Conegliano uit bij Busto Arsizio. Het werd 0-3 via de setstanden 16-25, 23-25 en 20-25. De Kruijf stond alle sets in de basis en scoorde 6 keer, Floortje Meijners had een invalbeurt in de eerste set bij Busto A. en bleef vervolgens de volgende sets in de basis staan. Zij scoorde 9 punten. De aanval (33 om 49) en het blok (5 om 12) waren heel ruim in het voordeel van Conegliano, ze konden zich zodoende een paar foutjes meer (12 om 20) veroorloven.  Hill (20) en Fabris (15) hadden een groot aandeel in de totaal score van de gasten.

Verder won Filottrano thuis met 3-2 van Chieri via 15-9 in de tiebreak en leed Club Italia haar twaalfde nederlaag op rij. Er werd met 0-3 van Cuneo verloren. De Belgische Lise van Hecke, met 235 punten de nummer drie op de topscorerslijst, scoorde 17 keer. Firenze van Laura Dijkema en Nika Daalderop was speelvrij. Hun ploeggenote Louisa Lippmann is de nummer twee op de topscorerslijst. Zij maakt tot nu 238 punten in 48 sets.

Na de twaalfde en laatste wedstrijd in de eerste helft van het seizoen is de stand in de Serie A1: