Vizier op volleybal

 

USC van Teun Buijs verrast de Rote Raben

VoV, 30-12-2018. 6:47 uur. Trainer coach Teun Buijs heeft met USC Münster bij de Rote Raben in Vilsbiburg de vijfde uitzege van het seizoen behaald, waarmee zijn ploeg naar de vierde plaats op de ranglijst steeg. Het werd een gedegen 0-3 zege via de setstanden 19-25, 20-25 en 22-25. De Nederlandse inbreng bij het duel beperkte zich verder tot Iris Scholten bij de Rote Raben, Juliët Lohuis en Myrthe Schoot moesten vanwege blessures nog steeds vanaf de kant toezien.

“Het was heel erg lastig om deze zege in Vilsbiburg af te dwingen”, blikte de tevreden en gelukkige coach terug. “Ik ben zo trots als een pauw op de ploeg. Vilsbiburg speelde een knappe partij, maar bij ons waren de aanvalsters Kaz Brown en Julia Langgemach prima in vorm,  maar ook onze passlijn heeft het uitstekend gedaan. En Linda Bock heeft de wegens verkoudheid afwezige libero Lisa Thomson uitstekend vervangen.”

In de openingsset waren de teams tot aan 15-16 bij de tweede technische time out aan elkaar gewaagd, een sterke serveserie van de gasten maakte het verschil naar 17-22 en leverde daarna de 19-25 zege op.

In de tweede set had Vilsbiburg aanvankelijk voordeel (5-3 en 14-12), maar bij de tweede pauze stond Münster opnieuw voor (15-16). De time outs van Rote Raben op 15-17 en op 17-20 brachten niet de ommekeer, met twee aces van Langgemach werd verder afstand genomen door USC, waarop de 20-25 setzege volgde.

Ook in de derde set was Münster de bovenliggende partij. De verschillen bleven klein, maar wel in het voordeel van de gasten. Via 4-8, 13-16 en 15-21 ging de setzege naar de bezoekers.

Münster maakte het verschil serverend met 2 om 13 aces. Aanvallend (40/41) en blokkerend (3/4) was er minimaal voordeel, ook de foutenlast was met 17 om 16 scores voor de tegenpartij nagenoeg gelijk.  Iris Scholten scoorde 8 punten bij de Rote Raben, topscorer van de partij werd Luisa Keller (USC) met 18 punten.

Verder won Straubing met 0-3 bij Erfurt. Voor vandaag staan nog Suhl vs Potsdam en Dresden vs Wiesbaden op het programma in de Bundesliga. Dan zit het er voor dit kalenderjaar op.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Jan van den Noort.