Porec: Goed begin Brouwer-Meeuwsen

000BrouwerToronto2

VoV, 28-06-2017. 15:15 uur. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn het FIVB vijfsterren toernooi in Porec goed begonnen. Tegen het Italiaanse duo Ranghieri – Carambula werd de eerste set nipt gewonnen, de tweede was met veel overmacht voor het Nederlandse koppel.

Via drie scores van Robert Meeuwsen, waarvan twee aces,  nam het Oranje duo in de eerste set een 6-3 voorsprong. Het verschil van drie punten bleef gehandhaafd tot 11-8, toen scoorde Ranghieri een aantal keren en namen de Italianen de leiding met 11-12 over, waarop Nederland de time out in ging. Het bleef vervolgens gelijk opgaan, met dan weer een puntje Italiaans voordeel , dan weer had Nederland dat voordeeltje.

Het eerste setpoint was voor de tegenstander bij 19-20, Brouwer – Meeuwsen kregen op 21-20 hun eerste setpoint, maar via een foutserve ging dat verloren. Ook het tweede werd niet verzilverd, maar op 23-22,  na een scorende midaanval van Meeuwsen,  serveerde Brouwer met een ace de set uit.

In de tweede set was de 6-0 voorsprong een teken dat het niet zo close zou worden als de set ervoor. Via 10-3 en 14-7 liepen de Nederlanders uit naar 18-9. Het blok van Meeuwsen scoorde 20-10 en de rake diagonale klap van Brouwer maakte de 21-10 eindstand en 20-0 wedstrijdwinst tot een voldongen feit.

Voor morgen heeft het BTN duo twee poule wedstrijden te spelen. Tegen Polen en Noorwegen.