Pover Hands Up kan geen vuist maken

VoV, 19-11-2019. 5:44 uur. Zaterdag mocht Hands Up Heren 1 aantreden tegen Volley Tilburg. Traditiegetrouw is dit een lastige uitwedstrijd voor de Hands Uppers, vandaag was daar (helaas) geen uitzondering op.

Met Bart van der Brand, overgekomen van Heren 2, in de gelederen startte HU redelijk. Tilburg kon een gaatje slaan van twee punten, dit gat bleek gedurende de set niet te dichten. Bij 18-16 kon Tilburg de voorsprong vergroten, mede vanwege de matige passing aan de kant van Hands Up. Deze set ging verloren met 25-18.

De tweede set liet een soortgelijk beeld zien, waarbij een kleine achterstand steeds niet ingelopen kon worden. Nu kon Tilburg de belangrijkste slag slaan vanaf 16-15, dit werd in één serie uitgebouwd naar 22-15. De bezoekers konden nog wel iets terug doen maar konden niet voorkomen dat de set met 25-20 voor Tilburg was.

In set drie kwam Hands Up met 8-10 voor, maar daarna voltrok zich hetzelfde beeld als de vorige sets. Hands Up had niet de kracht om de serviceseries te doorbreken, zowel passend als aanvallend werd te weinig rendement gehaald. Daardoor werd de kleine voorsprong omgebogen in een grote achterstand, 15-10. Tilburg kon deze set rustig uitspelen en zag de eindstand van 25-18 op het scorebord staan.

De laatste set was om de eer én een punt te redden. Met Thomas van der Maas als passer/loper werd de passing een stuk stabieler. Midden kon regelmatiger bereikt worden, waardoor Hands Up zelfs met 9-13 wist voor te komen. Toch werd deze voorsprong weer weggeven in één serie, 13-13 op het bord. Vanaf daar werd het weer een strijd, puntjes om en om. Bij 22-21 serveerde Hands Up fout en werd de stand 23-21. Knokkend komt Hands Up terug naar 24-23, maar door de tweede foutserve boven de 20 punten, ging de set en de wedstrijd naar Tilburg.

In de voorbereiding is veel gesproken over ‘focus en discipline’, die focus lijkt te ontbreken op de belangrijke momenten in de sets. Te veel series tegen en te veel eigen fouten zorgden voor een zwak Hands Up.

Zaterdag 23 november om 18.00 uur weer een kans, thuis in De Run, tegen VC Landgraaf.

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, hands Up heren 1. Foto Jan van den Noort.