Set Up H1 pakt volle buit tegen S.V.I.

VoV, 19-11-2019. 5:48 uur. Afgelopen zaterdag voor Holtland Accountants Set Up Heren 1, een thuiswedstrijd tegen S.V.I uit Zwolle. Na 3 wedstrijden op rij niet gewonnen te hebben was men extra gebrand om vandaag er een mooie pot van te maken, en vol voor de winst te gaan. Helaas is Gerco Wijnne nog niet fit genoeg om te spelen. Louren Netjes was daarom na de diagonaal verplaatst en Remco Bultman onze ouwe vedette gevraagd om e.v.t. op de passer loper positie te gaan spelen.

De eerste set begon Set Up meteen scherp aan de wedstrijd. De pass lag perfect zodat de spelverdeler de aanvallers fijn loos kon bereiken. Peter Gaillard had duidelijk aangegeven om de voorspelende stoppers op te zoeken met de servers en dat werd goed uitgevoerd waardoor S.V.I. niet in het spel kwam. Het blok stond goed waardoor Set Up met de verdediging goed kond schuiven en veel ballen werden verdedigd. 25-21

De eerste set was binnen maar men wilde meer en kans daarop was er. Set Up begon weer vel aan de tweede set. Er was veel beleving in het veld en ook voornamelijk vanaf de tribune. Het liep lang gelijk op. Aan allebei de kanten werden veel ballen verdedigd waardoor er lange rally’s ontstonden. Set Up trok aan het langste eind en pakte ook set twee. 25-22

Coach Peter Gaillard hamerde erop om scherp te blijven en gewoon eigen spel te spelen. Ook deze set begon Set Up weer goed. Men kwam al snel op een mooie voorsprong, maar S.V.I. knokte zich terug in de set. Er werden een aantal ballen niet gescoord en daardoor stond het weer gelijk in de set. Maar Set Up had dan nog de aanvoerder Matthias Sukaldi, de spelverdeler van Set Up die linkshandig is en daar gebruik van maakte. De tegenstander was vergeten dat hij linkshandig was en best een balletje door kan slaan of prikken. Set Up kwam weer voor te staan en drukte dat door tot het einde van de set. 25-21

Dan de vierde set, maar de winst was binnen. Set Up ging voor de volle buit. S.V.I. wou niet met 4-0 onderuit te gaan en speelde alles of niets. Na een kleine achterstand nam

De Set Up coach even een time-out, en gaf duidelijk aan dat men weer naar eigen spel moest gaan. Veel beleving kwam er weer en werden de nodige punten weer gemaakt. 25-21 was de setstand in de vierde set.

gh @ VoV, verslag en foto via website commissie Set Up IJsselmuiden.