Vizier op volleybal

 

Pré-Jeugd Oranje gaat voor EK-Kwalificatie

VoV, 23-02-2019. 6:05 uur.  De meisjes (U16) en jongens (U17) van Pré – Jeugd Oranje spelen van 25 t/m 28 april de tweede en laatste ronde van het EK – kwalificatietoernooi. De meisjes spelen hun toernooi in Sofia (Bulgarije), de jongens in Anapa (Rusland).

Meisjes:  De Pré – Jeugd Oranje Meisjes zijn ingedeeld in poule E met Denemarken, Wit-Rusland en Bulgarije. Ieder team speelt één keer tegen elkaar en komt dus drie keer in actie. Alleen de poulewinnaar plaatst zich voor het EK voor meisjes onder de 16 jaar dat plaatsvindt van 13 t/m 21 juli 2019 in Italië en Kroatië.

Oefenwedstrijd:  Komende zondag 24 februari oefent Pré – Jeugd Oranje Meisjes tegen Japan. De wedstrijd start om 15:30 in Sportcentrum Arcus in Wijchen. De toegang is gratis.

Al geplaatste landen: De volgende zeven teams hebben zich al geplaatst: Italië, Kroatië, Turkije, Rusland, Slovenië, Finland en België. De poule – indeling van de andere vier poules met elk vier landen besparen we u.

Jongens:  De Pré – Jeugd Oranje Jongens zijn ingedeeld in poule A met Rusland, Slowakije en Hongarije. Ieder team speelt één keer tegen elkaar en komt dus drie keer in actie. Naast de poulewinnaar, plaatst ook de beste nummer twee zich voor het EK voor jongens onder de 17 jaar dat plaatsvindt van 13 t/m 21 juli 2019 in Bulgarije.

Al geplaatste landen:  De volgende zes teams hebben zich al geplaatst: Bulgarije, Turkije, Polen, Tsjechië, Finland en Italië. De poule – indeling van de andere vier poules met elk vier landen vinden we op dit moment niet zo interessant.

Beide toernooien vinden in juli voor de tweede keer plaats. In 2017 vond de allereerste editie plaats. In beide categorieën pakte Italië goud.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto CEV.