Van Rekom wint van Overbeeke

VoV, 23-02-2019. 6:10 uur. In Frankrijk heeft koploper Tours gisteravond goede zaken gedaan met de uitwinst bij runner up Nice. De ploeg van Floris van Rekom vertrok met een 0-3 zege uit Nice. De totaal 20 punten van Robin van Overbeeke voor Nice waren niet voldoende om een setje te winnen, laat staan de wedstrijd. Al waren ze er wel twee keer erg dicht bij.

De eerste set werd na 12-16 ruim verloren met 18-25. In de tweede bleef het tot 23-23 spannend, waarna de laatste twee punten naar Tours gingen. In de derde set hetzelfde verhaal, maar dan tot 25-25, met de twee laatste punten van de wedstrijd voor de bezoekers.

Overbeeke scoorde 17 keer aanvallend en 3 keer blokkerend. Van Rekom liet totaal 8 punten noteren, 5 aanvallend en 3 via een serve ace. Verder was hij foutloos in de servepas. De 1 om 10 gescoorde aces maakten hoofdzakelijk het verschil in het voordeel van Tours.

Gisteravond werd ook nog gespeeld Ajaccio tegen Poitiers van Thomas Koelewijn. Dat werd een 3-0 zege voor Ajaccio via de setstanden 26-24, 25-22 en 25-19. Een 10 om 2 score door middel van blokpunten en een 40 om 37 score via de aanval maakten het verschil. Koelewijn had 2 keer succes.

• Poitiers 18-26

Voor vandaag staan de andere wedstrijden in de Franse Eredivisie op het programma.