Vizier op volleybal

 

Promotie VoCASA D1 naar Topdivisie?

VoV, 17-06-2018. 6:03 uur. VoCASA Heren 1, dat afgelopen seizoen tweede werd in de Topdivisie, kon de stap omhoog maken doordat VVP uit Ede failliet ging en de ploeg uit Nijmegen de licentie kon overnemen. Nu lijkt het er erg veel op dat ook de Dames 1 ploeg van VoCASA de administratieve promotie gaat maken, omdat Topdivisionist Pharmafilter US Amsterdam  de vrijgekomen plaats in de Eredivisie van Nering Bögel VC Weert wil gaan innemen. En omdat VC Weert niet teruggaat naar de Topdivisie, maar naar de Promotieklasse komt er een plaats vrij op het tweede niveau van Nederland. En daarvoor is VoCASA eerste gegadigde!

VoCASA dames 1 werd tweede in de Eerste Divisie B (Zuid) en speelde met Nijhuis Technology Sudosa – Desto uit Assen de opvullingswedstrijden voor het geval dat….De ploeg uit Nijmegen won deze tweekamp en kwam in de wachtkamer voor de Topdivisie. En voor het geval dat kan, door de waarschijnlijke administratieve promotie van US naar de Eredivisie, nu gewoon concreet ook promotie voor de Nijmegenaren betekenen.

De Algemene Ledenvergadering van US Amsterdam heeft afgelopen week haar goedkeuring gegeven aan de club om voor de Eredivisie te gaan, het dossier is naar de Nevobo gezonden en bij US verwacht iedereen dat de bond positief op het verzoek zal beslissen, zodat de stap omhoog voor VoCASA niets meer in de weg staat.

In De Gelderlander zegt voorzitter Haukes: “Heel even is er getwijfeld of het wel zin had om mee te doen aan die opvulwedstrijden, binnen het vrouwenvolleybal trekken teams zich eigenlijk nooit terug. Gelukkig hebben ze het toch serieus aangepakt.”

Welke consequentie dit heeft voor de Eerste Divisie B is ons nu even nog niet geheel duidelijk. Alle teams (Peelpush D2, VCN D2, SOMAS Activia), die de p/d wedstrijden speelden, hebben immers al een plaats in de Eerste Divisie, kan degradant VC Wik zich nu handhaven?

gh @ Vizier op Volleybal.