Vizier op volleybal

 

VNL: Oranje opent Final Six tegen China

VoV, 16-06-2018. 5:55 uur. Nu de startbewijzen voor de Final Six van de Volleyball Nations League verdeeld zijn kon ook de poule indeling gemaakt worden en konden de wedstrijden worden gepland. Doordat Brazilië in het laatste duel (onverwacht) van Italië verloor, raakten de Gouden Kanaries uit Zuid – Amerika hun tweede plaats in de eindrangschikking kwijt en ook hun plaats in poule B bij USA en Turkije. Servië wisselde met de Brazilianen van plaats in het klassement en in de poule.

Na vijf kwalificatie rondes wordt poule A gevormd door China (gastheer), Brazilië (nummer 3) en Nederland (nummer 4). In poule B komen USA (nummer 1), Servië (nummer 2) en Turkije (nummer 5) uit. De Final Six begint op 27 juni. Zowel het gastland China als USA hebben tussen hun poule wedstrijden één rustdag. De overige teams spelen twee dagen achter elkaar.

Op 27 juni: USA vs Turkije en China vs Nederland (om 13:15 uur Nederlandse tijd)

Op 28 juni: Servië vs Turkije en Brazilië vs Nederland (om 13:15 uur Nederlandse tijd)

Op 29 juni: USA vs Servië en China vs Brazilië.

Op 30 juni: Kruisfinales. Nummer 1 poule A vs nummer 2 poule B en nummer 1 poule B vs nummer 2 poule A. De nummers 3 zijn uitgeschakeld en kunnen naar huis.

Op 1 juli: Om het brons en daarna om het goud.

In tegenstelling tot onze eerdere opmerkingen gaat rode lantaarndrager Argentinië, dat van de vijftien wedstrijden er één won,  geen p/d wedstrijden spelen. De nummer laatst uit de poulefase degradeert rechtstreeks zonder kans om voor behoud te spelen.  Van 20 juni tot en met 24 juni wordt er in Lima gestreden voor de FIVB Challengers Cup. De winnaar daarvan komt volgend jaar in de VNL uit.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.