Vizier op volleybal

 

Transfers, nationaal en internationaal

VoV, 16-06-2018. 5:48 uur. We kwamen zo links en rechts nog wat transfers tegen, die u wellicht nog niet wist. In Nederland betrof het bijvoorbeeld de overgang van Ike Hensen van Emmen ’95 naar Coniche Topvolleybal Zwolle. Met de komst van de 23-jarige libero heeft de Eredivisionist een volgende speler aan de selectie toegevoegd. “Ik ben superblij en heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging in Zwolle”, zegt Hensen, die in het verleden in Suriname op het hoogste niveau heeft gespeeld.

Dat Ewoud Gommans opnieuw een buitenlands avontuur verkoos boven nog een jaar Draisma Dynamo in Apeldoorn was bekend. Na zijn verblijf in Duitsland en Frankrijk wordt Zwitserland zijn volgende bestemming. Hij gaat voor Volley Amriswille spelen, dat met de komst van onder andere Gommans voor het nieuwe sezioen negen posities heeft ingevuld van de beschikbare twaalf. Gommans kwam eigenlijk al vanaf 2011 in buitenlandse competities uit, onder andere voor Moerser SC en Generali Haching in de Bundesliga en bij AS Cannes in Frankrijk.

Robin Overbeeke maakt in Frankrijk de overstap van Nantes Rezé naar Nice Volley Ball, dat net als Nantes vorig jaar bij de ondersten in de Franse Eredivisie eindigde. Van het  Nederlandse kwartet bij Nantes Rezé zien we alleen Dirk Sparidans in de selectie voor 2018 / 2019 staan. Floris van Rekom en Michael Parkinson worden niet meer genoemd.

En nu we het toch over de ‘blijvers’ hebben kunnen we ook berichten dat Gijs van Solkema zijn verblijf bij SVG Lünenburg heeft verlengd. Zij optreden voor de club afgelopen seizoen in de Bundesliga, hij kwam in 18 wedstrijden als spelverdeler binnen de lijnen,  was naar ieders volle tevredenheid, reden dat hij ook volgend jaar de kleuren van Lünenburg zal verdedigen.

“Gijs is een keiharde werker en wil steeds maar meer leren” zegt men bij de club over hem. “Ik ben blij dat ik mijn contract verlengen kon, ik denk dat ik stappen voorwaarts gemaakt heb in het afgelopen seizoen, maar er is nog veel te leren en dat kan in Lünenburg prima” aldus Gijs zelf.

Dan was er in Italië nog een speelster die bijtekende. De van een blessure herstellende Robin de Kruijf verlengde haar contact bij Conegliano. Dat is dan wel geen direct transfernieuws, maar bij bijtekenen is er dus geen transfer en ook dat is transfernieuws.

gh @ Vizier op Volleybal.