Vizier op volleybal

 

Promoveren / degraderen zit dus zo!

Onderstaand is opgenomen per niveau een overzicht van de gevolgen van de eindstand voor de nationale competitie, op basis van de huidige stand van zaken. Hierin zijn de terug trekkingen van TFM / Dok en Yarden-Havoc  meegenomen en is rekening gehouden met de op dit moment vrije plaatsen in de diverse poules.

Afhankelijk van de ontwikkelingen in het resterende competitiegedeelte kan deze regeling nog worden aangepast. Te denken valt aan een kampioenschap van een tweede team in de B-League of het afzien van promotie. Wanneer verenigingen voor bepaalde teams afzien van promotie moet dit vóór begin van de laatste speelronde, dus uiterlijk op 15 april, per e-mail doorgegeven worden aan de organisator van de competitie waarin zij nu spelen.

Aangezien afzien van promotie grote invloed heeft op de invulling van de p/d – regeling én het wedstrijdprogramma ervan is het echter zeer gewenst een dergelijk besluit, wanneer mogelijk, eerder te nemen en door te geven. Wanneer niet tijdig wordt afgezien van promotie is de vereniging gehouden het resultaat van de competitie op te volgen. Dit betekent ook dat de p/d – wedstrijden, indien deze van toepassing zijn, gespeeld moeten worden. Afmelden hiervoor, anders dan door van promotie in algemene zin af te zien, is niet mogelijk.

Promoveren / degraderen bij de dames:

DELA League: nr. 1 t/m 9 handhaving in de Eredivisie; nr. 10 TFM/DOK teruggetrokken.

B – League: nr. 1 promotie naar de Eredivisie; nr. 2 t/m 11 handhaving in de Topdivisie (Yarden – Havoc teruggetrokken); nr. 12 teruggetrokken.

Eerste Divisies: 2 x nr. 1 promotie naar de Topdivisie; 2 x nr. 2 spelen om één extra plaats in de Topdivisie; 2 x nr. 3 t/m 10 handhaving in de eerste divisie; 2 x nr. 11 en 12 degradatie naar de tweede divisie.

Tweede divisies: 4 x nr. 1 promotie naar de eerste divisie; 4 x nr. 2 spelen om 3 plaatsen in eerste divisie; 4 x nr. 3 t/m 9 handhaving in de tweede divisie; 4 x nr. 10 spelen met 8 x nr. 2 regiodivisie om 8 plaatsen in de tweede divisie; 4 x nr. 11 en 12 degradatie naar de regiodivisie.

Regiodivisies: 8 x nr. 1 promotie naar de tweede divisie; 8 x nr.  2 spelen met 4 x nr.  10 tweede divisie om 8 plaatsen in de tweede divisie.

Promoveren / degraderen bij de heren:

A – League: nr. 1 t/m 9 handhaving in de Eredivisie;  nr. 10 degradatie naar de Topdivisie.

B – League: nr. 1 promotie naar de Eredivisie; nr.  2 t/m 10 handhaving in de Topdivisie; nr.  11 en 12 degradatie naar de eerste divisie.

Eerste divisies: 2 x nr. 1 promotie naar de Topdivisie;  2x nr. 2 t/m 9 handhaving in de eerste divisie; 2 x nr. 10 spelen met 4 x nr. 2 tweede divisie om 2 plaatsen in de eerste divisie;  2 x nr. 11 en 12 degradatie naar de tweede divisie.

Tweede divisies: 4 x nr. 1 promotie naar de eerste divisie; 4 x nr. 2 spelen met 2 x nr. 10 eerste divisie om 2 plaatsen in de eerste divisie; 4 x nr. 3 t/m 9 handhaving in de tweede divisie; 4 x nr. 10 spelen met 8 x nr. 2 regiodivisie om 5 plaatsen in de tweede divisie; 4 x nr. 11 en 12 degradatie naar de regiodivisie.

Regio divisies: 8 x nr. 1 promotie naar de tweede divisie; 8 x nr. 2 spelen met 4 x nr. 10 tweede divisie om 5 plaatsen in de tweede divisie.

(Info is afkomstig van de heer Thijs-jan Veldhuizen van de Nevobo)