Protos onderzoekt mogelijkheid promotie

VoV, 15-04-2019. 12:45 uur. Om te beginnen: AVV Keistad HS1, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Ik vind dat jullie terecht kampioen geworden zijn. Alleen wij en Set Up hebben jullie 5 punten afhandig kunnen maken, alle andere teams moesten het met minder doen. 6 punten meer gehaald in de 2e helft dan in de eerste helft (die al niet slecht was) en 1 punt verloren in de thuiswedstrijden in de 2e helft van het seizoen. Chapeau en misschien tot volgend jaar.

Himmelhoch jauchzend, Zum Tode betrübt (vrij naar J.W. von Goethe) als beschrijving van een volleybalwedstrijd? Waarom niet? De eerste set van de laatste wedstrijd van het seizoen 2018/19 was misschien wel de beste set die de studenten het hele jaar hebben gespeeld. Hoge servicedruk, veel rally’s gecreëerd en heel weinig fouten in de eigen side out en het afmaken van de rally’s.

Set 2 was “iets” minder en liet zien dat er nog veel verbetermogelijkheden in dit team zitten. Set 3 met het jongerenteam (gemiddelde leeftijd 21) was wederom erg goed waarbij nu vooral het afmaken van de kansen en de hele lage foutenlast opvielen. In de hele set 2 eigen fouten na een 4-0 achterstand. Jammer dat Lode Notermans met een blessure uit moest vallen want hij speelde een hele goede wedstrijd als passer/loper waar hij bijna het hele jaar als libero gespeeld heeft. David Hetterschijt liet zien dat hij Bart Vlasblom kan vervangen als diagonaal met een scoringspercentage van boven de 80%!

Set 4 was een kopie van set 2 waarbij de iets minder jong geleerden zich nog één keer wilden opladen voor een beslissende set. Eigenlijk waren de Springendalers de SURSspotters in deze set volledig de baas.

Set 5 stond in het teken van afscheid maar niet nadat de spelers die in de 4e set speelden nog even wilden laten zien dat ze best goed konden ballen. Dat lukte aardig en bij 14-5 was het tijd voor de publiekswissels. Olaf Buter neemt na 2 jaar afscheid van de Utrechtse studenten. Hij is klaar met zijn 2e master, werkt in Den Haag (net als zijn vriendin) en wil ook daar gaan wonen. Olaf heeft, ondanks het feit dat hij pas 26 is, een hele hoop ervaring ingebracht in het team en veel rust gebracht in de opstellingen. Buiten dat is het natuurlijk ook gewoon een goede spelverdeler.

Bart Vlasblom vertrekt na 7(!) jaar waarvan 6 jaar in H1. Bart heeft zich ontpopt als één van de betere diagonaalaanvallers in de 1e divisie en is de afgelopen periode één van de steunpilaren van het team geweest. Met Bart is het team gedegradeerd uit de 2e divisie, kampioen geworden in de 3e divisie, bijna gedegradeerd uit de 2e divisie, bovenaan in de middenmoot geëindigd in de 2e divisie, kampioen geworden in de 2e divisie en 2e geworden in de 1e divisie. Bart moet helaas waarschijnlijk opnieuw geopereerd worden en gaat bij de oud – Protossers van Sovoco aansluiten. Heren, bedankt!

Zoals reeds vermeld hebben de Domstedelijke studenten nu de kans om de studentikoze alleenheerschappij van de Groninger studenten in de Topdivisie teniet te doen. Hierbij doel ik slechts op aanwezigheid. Of dit haalbaar is voor de Utrechters wordt in de komende weken bezien. Er zal moeten worden gekeken naar financiën, organisatie en het team. Alle drie de lichten moeten op groen staan om de stap te gaan maken en alle drie de aspecten kunnen nog wel versterking gebruiken!   Een belangrijke eerste stap is al gezet; samenwerking met VVU (de grootste volleybalvereniging van Utrecht). Sponsoren en spelers zijn uiteraard van harte welkom.

SURFspot.nl en overige sponsoren/geldschieters en donateurs, bedankt voor het afgelopen seizoen en hopelijk tot volgend jaar. Alle anderen die ons het afgelopen jaar geholpen en gesteund hebben, ook bedankt.

gh @ VoV, verslag van Bernard Schoonbeek, USV Protos.