DeVoKo wint in de Lutte van Lutheria

VoV, 15-04-2019. 12:50 uur. Op zaterdag 13 april stond voor TiMaX/DeVoKo dames 1 de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen Lutheria dames 1. Omdat DeVoKo al veilig stond in de 2e divisie, lag er geen druk meer op de wedstrijd en werd afgesproken om vrijuit te gaan spelen en het seizoen goed af te sluiten met een overwinning.

De Denekampse dames begonnen met Britt Roeleveld, Jenne Morsink, Merle Roetenberg, Mirthe Pierik, Laura Behrens, Femke Pollemans en Fleur Blokhuis aan de eerste set. Helaas was de start niet zo denderend en keek het team al gauw tegen een achterstand aan. Lutheria had veel servedruk waardoor DeVoKo moeilijk kon scoren. Uiteindelijk kon het team zich herpakken met mooie scores van Laura Behrens en Britt Roeleveld, maar dat was helaas niet genoeg. De eerste set ging naar Lutheria met 25-20.

In de tweede set kwamen Aileen Knippers, Jette Blokhuis en Iris Blokhuis in het veld. Daarnaast mocht ook Lynn Timmerman beginnen in de tweede set. Voor Lynn, veertien jaar, was dit haar debuut in Dames 1. Maar ook deze set was er niet genoeg scherpte om Lutheria bij te blijven. Nog wel waren er mooie scores van Aileen Knippers en Lynn Timmerman. Helaas ging ook deze set verloren, deze keer met 25-18.

In de derde set kon eindelijk de knop omgezet worden en gingen de dames met veel meer plezier en enthousiasme spelen. De servedruk ging omhoog waardoor Lutheria minder goed aan de aanval kon komen. DeVoKo daarin tegen kon steeds beter in de aanval komen en scoorde daardoor een aantal mooie punten door onder andere Britt Roeleveld en Jenne Morsink. Hierdoor kon de set binnengehaald worden met 20-25.

Ook in de vierde set gingen de dames door op het niveau waar ze in de derde set mee geƫindigd waren. Lynn Timmerman liet zien door een aantal mooie scores dat ze prima op dit niveau mee kon komen. Op het einde kon Lutheria nog dichterbij komen, maar dat was niet genoeg want ook deze set ging naar de Denekampse dames, nu met 22-25.

Aangezien voor de wedstrijd was afgesproken om het seizoen goed af te sluiten moest dus ook de vijfde set binnengehaald worden. Helaas werd niet goed begonnen aan de laatste set en door een aantal eigen fouten kon Lutheria bij blijven. Maar op karakter herpakte het team zich en was als eerste bij de 7-8 en na kantwissel kon er verder uitgelopen worden. Hierdoor werd ook de laatste set binnengehaald met 11-15. Aan het einde was er nog een publiekswissel voor Aileen Knippers die besloten heeft om helaas te stoppen met volleybal.

Na een 2-0 achterstand heeft het team zich goed herpakt en heeft daardoor uiteindelijk een 2-3 winst binnengesleept. Een mooie afsluiting van dit seizoen en een achtste plek in de 2e divisie.

gh @ VoV, verslag via secretariaat TiMaX / DeVoKo.