Vizier op volleybal

 

Stuttgart en Schwerin op drempel finale

VoV, 15-04-2019. 15:00 uur. Bij de dames in de Bundesliga hebben de halve finales voor de tweede keer een zege opgeleverd voor Stuttgart en SSC Schwerin. Stuttgart won uit bij de Ladies in Black en Schwerin bij SC Potsdam. Aanstaande donderdag kunnen Stuttgart en Schwerin via een thuiszege de derde zege boeken en daarmee de finaleplaat s in de play – off opeisen.

Na de 0-2 achterstand in sets via de setstanden 23-25 en 20-25 konden de Ladies in Black de wedstrijd een wending geven door de derde set met 25-15 voor zich te beslissen. De eerste was ook al nipt verloren en na de winst end e 1-2 stand was er dus nog van alles mogelijk. Het was in de vierde set spannend tot aan de laatste klap. Die was echter wel in het voordeel van Stuttgart en met de 25-27 zege kwamen ze op 1-3 en ook op 0-2 in wedstrijden.

Bij Stuttgart werd Deborah van Daelen tot MVP gekozen door de LiB Aachen trainer coach Saskia van Hintum, dit ondanks het feit dat ze alleen maar drie invalbeurten had en daarin vijf keer scoorde. Marrit Jasper maakte er 14 voor Aachen, Kirsten Knip hield o.a. 14 serves van Stuttgart van de vloer en Nicole Oude Luttikhuis stond twee sets in de basiszes, maar scoorde niet.

Potsdam verloor op eigen veld met 1-3 van SSC Schwerin, na de 25-20 winst in de eeerste set moesten ze drie keer buigen in de volgende drie sets. Met 18-25, 21-25 en 23-25. Tessa Polder speelde niet, Britt Bongaerts had één invalbeurt.

Bij de mannen verloor Lüneburg opnieuw van Friedrichshafen en staat met 0-2 achter in wedstrijden. Van Solkema stond in de vierde set in de basis, daarvoor had hij in de eerste en derde invalbeurten. BR Volleys Berlijn en Unterhaching gaan op herhaling. Daar is de stand 1-1 in wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, Marrit Jasper.