Vizier op volleybal

 

Protos verdedigt koppositie bij Orion II

VoV, 07-12-2018. 4:25 uur. In Doetinchem zullen ze zich al wel verheugen op de komst van koploper SURFspot.nl USV Protos. Net als Orion Volleybal Doetinchem II een debutant op dit niveau. Niks mooier dan de koploper op bezoek krijgen, want wie wil er ondanks de werkelijke stand op de ranglijst, Orion staat zesde met 9-21, nu niet bewijzen dat ze in ieder geval één zaterdag beter zijn dan de koploper. Elk team toch! Wat dat betreft zal Orion II daar geen uitzondering op maken en zij zullen er vol voor gaan de vierde thuiszege te behalen om zo de nummer één in de stand  de derde uitnederlaag te bezorgen.

Springendal Set – Up ’65 had zo’n mooie staat van dienst dit seizoen tot aan 14 dagen geleden. Zeven overwinningen op rij, om trots op te zijn. Daar kwam echter met de uitnederlaag tegen Sovoco (3-2) een eind aan en daarop volgde heel onverwacht de 3-1 nederlaag tegen FOOX Olhaco, dat onderin de ranglijst stond. Thuis heeft Set-Up in ieder geval nog niet verloren en dat zullen ze tegen Scylla zo willen houden.

FOOX Olhaco leverde de laatste plaats vorige week in, met twee zeges op rij, die negen punten opleverden,  klommen ze naar de derde plaats van onderen. De zeges werden in eigen huis behaald, of ze ook buiten Hoogeveen kunnen winnen, dat lukte dit seizoen nog niet,  kunnen ze zaterdag laten zien.  Bij Hovoc, de huidige rode lantaarndrager, is er de kans om goede zaken te doen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor Hovoc, zij staan drie punten achter Olhaco en hebben de kans om die lantaarn weer mee te geven. Of Olhaco hem dan onderweg even bij Avior (9-14), dat speelvrij is, wil afgeven.

Axell Claims Sovoco is de ploeg die het dichts bij het podium staat. In de schaduw ervan staan ze, met vijf punten achter de nummer drie. Sovoco reist naar VC Sneek, dat de laatste twee wedstrijden een beetje van slag lijkt, vanwege twee keer een 4-0 nederlaag, nadat ze de week ervoor nog met 4-0 hadden gewonnen. Na twee koude douches zullen ze wel wakker genoeg zijn om niet nogmaals met lege handen te blijven. Dat is in Sneek ook nog niet eerder gebeurd dit seizoen, dus?

Een van de teams die op de plek van Sovoco jaagt is Focus4U Woudenberg (8-22), de derde debutant in deze divisie die in het linker rijtje staat. De derby tegen AVV Keistad (9-31) moet hen dichter bij de top brengen, dat kan bij winst omdat Keistad nummer twee van de ranglijst is. Dit wordt de zesde thuiswedstrijd van Woudenberg, uit kwamen ze nog maar drie keer in actie. In hoeverre dat weer een vertekend beeld is? Keistad won drie van de vier uitwedstrijden, van tegenstanders uit het rechter rijtje.

Avior en E.V.V. Bultman – Hartholt zijn dit weekend vrij.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.