Vizier op volleybal

 

Handhaaft top 3 in 1BD zich op het podium?

VoV, 07-12-2018. 4:20 uur. Bij de dames in de eerste Divisie B krijgt koploper Volley Tilburg (8-30) zaterdag bezoek van Peelpush II (9-13). Het onderlinge verschil op de ranglijst bedraagt bijna een hele divisie. De ploeg uit Meijel is voorlaatste maar  zal ongetwijfeld met het nodige vertrouwen in een goed resultaat naar Tilburg afreizen. Maar dit seizoen wist nog geen tegenstander in Tilburg te winnen. We willen geen voorpret bederven, maar dat zijn wel de feiten. Feit is ook dat Peelpush het in een vreemde sporthal alleen goed deed tegen Inter Rijswijk (2-3). Het moge wel duidelijk zijn waar wij op inzetten.

Hyundai Peter Janssen Stravoc staat nog een plaatsje lager dan Peelpush II, zij staan allerlaatste.  En zij krijgen een team tegenover zich dat twee plaatsjes lager staat dan koploper Tilburg. Ledub haalde de volle buit op bij Peelpush II en zal dat ongetwijfeld ook van plan zijn bij Stravoc. Want dat telt zo lekker aan en zorgt ervoor dat de plaats op het podium niet verloren gaat. Stravoc won nog niet thuis, maar één keer moet gewoon de eerste keer zijn. Met de dag komt die zege dichterbij, maar of het aanstaande zaterdag al is?

De derde podiumploeg is Sliedrecht Sport II. Zij staan tweede, met één puntje minder dan koploper Tilburg. Ook zij krijgen een tegenstander uit het rechter rijtje, Merkala Zaanstad (7-18) is de nummer negen van de stand. Met een bijzondere thuisbalans. Ze speelden nog maar twee keer thuis en wonnen beide duels met 4-0.  Sliedrecht II won uit alle wedstrijden, het is dus helder en duidelijk dat aan een van beide series zaterdag een einde komt.

Zo’n 135 kilometer liggen Gouda en Sint Anthonis uit elkaar, hun volleybalteams VollinGo en SOMAS / Activia zijn op de ranglijst buren. Activia (9-24) staat een plaatsje hoger dan de nummer zes VollinGo (7-20), al geeft het verschil in wedstrijden ook hier weer een vertekend beeld.  Thuis won VollinGo twee keer en verloor ook twee keer, uit won Activa drie keer en verloor één keer. Een beetje peren met bananen vergelijken, gezien de verschillende tegenstanders. Beide teams wonnen met 3-1 van Stravoc, als we naar een gemeenschappelijk iets op zoek zijn,  VollinGo deed dat echter thuis en Activia uit. Gaat de vlieger nog niet helemaal op!

Verder krijgt VC Olympia (7-19) bezoek van VC Velden (9-26) en is Royal Kids hotel VCN II (9-19) de gastheer voor Inter Rijswijk (9-15). Drie van deze vier ploegen staan in het rechter rijtje met zicht op links. Om de stap over de scheidingslijn te kunnen maken c.q. er met de neus boven op uit te komen zal er een duidelijke zege behaald moeten worden. Lukt dat nu niet dan is er volgende week weer een kans.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.