Vizier op volleybal

 

Fries / Drentse strijd om koppositie (1AD)

VoV, 07-12-2018. 4:11 uur. Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto speelde tot nu in dit seizoen vijf thuiswedstrijden. De balans? Twintig sets gewonnen en nul verloren. En dan krijgen ze zaterdag hekkensluiter Hake Tjoba uit Klazienaveen op bezoek. Appeltje, eitje zou dat moeten zijn. Tenzij Tjoba in deze Drentse derby weet te stunten zoals ze nog niet eerder gestunt hebben dit seizoen. Dan zou het anders kunnen lopen. Alleen dan. Maar daar wordt in ieder geval in Assen niet op gerekend, in Klazienaveen is iedere strohalm er eentje, dus ook en al helemaal een strohalm waar het etiket ‘stunt’ aan vastzit.

Er zou nog een ploeg behoorlijk moeten stunten om met een zege in een uitwedstrijd weer huiswaarts te keren. We doelen op het bezoek dat Weghorst Makelaardij WVC Volley moet afleggen bij koploper VC Sneek II.  Bij een andere ploeg uit Friesland (D.B.S. uit Balk) was er eerder dit seizoen een heel mager resultaat (4-0 verlies), hopelijk heeft dat geen negatief effect op hun bezoek in Sneek of zorgt het voor een Friesland syndroom. WVC staat met 7-14 op de derde plaats van onderen. In wedstrijden lopen ze achter op hun boven- en onderburen, dus is de stand nogal vertekend. Ter vergelijking, Sneek II verloor thuis met 1-3 van D.B.S.

Omdat er elke week wel één of meerdere Twents – Friese derby ’s te noteren zijn, is deze week daar geen uitzondering op. In Tubbergen komt podiumploeg D.B.S., een zeer sterke debutant op dit niveau, op bezoek. D.B.S. is uit nog ongeslagen, al was het bij Set-Up in Ootmarsum op het nippertje. Dynamo is met een goede serie bezig, maar of die goed genoeg blijkt te zijn om D.B.S. de eerste uitnederlaag toe te brengen moeten we nu nog onbeantwoord laten.

VC Zwolle vertrok vorige week met een 1-3 zege uit Varsseveld. Het was de tweede uitzege achter elkaar, de week ervoor werd Tjoba met dezelfde cijfers verslagen. De rode lantaarn werd op de post gedaan naar Klazinaveen, en met een groot portie zelfvertrouwen in de tas en tussend e oren zullen ze zaterdag in eigen hal VC Bolsward ontvangen. Met één wedstrijd meer hebben de gasten zes punten meer, Zwolle kan dus een bruggenhoofd slaan. Één ding, het waren wel uitzeges die laatste twee, thuis won Zwolle nog niet.  daar staat tegenover dat Bolsward slechts een nipte 2-3 wist te scoren uit in Wierden, de overige uitduels werden verloren.

En zoals er bijna wekelijks streek of regionale derby’s te noteren zijn in Friesland en Twente is dat nu in Twente ook weer het geval.  Rossum en Ootmarsum liggen pakweg nog geen 8 kilometer uit elkaar, op de ranglijst staan Set – Up ’65 II (4de, 8-24) en Rosstars (6de, 9-21) net zo dicht bij elkaar, al kan de inhaalwedstrijd van Set – Up (tegen Krekkers) daar nog wel meer verschil in aanbrengen.

Rosstars heeft een goede thuisbalans met drie gewonnen en één verloren partij, Set-Up II presteerde hetzelfde in haar uitwedstrijden. Drie keer winst, één keer verlies.  Een derby, die een volle sporthal in Rossum verdient.

Krekkers (7-18) krijgt Heva VCV (9-21) op bezoek. De ploeg uit Varsseveld nam onlangs afscheid van trainer / coach Frans Jordens, als hiervan een schokeffect werd verwacht, gebeurde dat ook. Wel een in negatieve zin, want VCV verloor thuis prompt met 1-3 van VC Zwolle II, dat op dat moment de hekkensluiter was. In hoeverre VCV zich hersteld heeft en wil revancheren voor dat verlies zal zaterdag in Maria Parochie blijken. In hoeverre Krekkers mee wil werken aan die revanche van VCV op zichzelf zal dan tevens duidelijk worden. Onze gedachte, voor geen centimeter!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.