Vizier op volleybal

 

Donitas heer en (burge)meester in Bedum

VoV, 07-12-2018. 4:00 uur. Donitas heren 1 heeft maandag een zakelijke overwinning geboekt in het bekertoernooi. In en tegen Bedum werd zonder al te veel moeite gewonnen van de zwak ogende tegenstander. Met mooi en oogstrelend spel werd Bedum murw geslagen. De volgende tegenstander is Sliedrecht sport, tijdens de kwartfinale. In eigen huis gaan we er een feestje van maken.

Hypothetisch gezien had de wedstrijd natuurlijk ook anders kunnen lopen. Het had een spannende nek-aan-nek race kunnen worden met een zinderend slotakkoord als gevolg. Stel dat dit het geval was geweest, en stel dat Donitas toch enigszins moeite had gehad met Bedum, dan hadden de studenten altijd nog een plan B op tafel liggen.

We gaan er in dit geval even puur hypothetisch vanuit dat er, noem eens wat, twee Donitaters geblesseerd uitvallen. Wat nu? Coach Van Solkema zou in dat geval gewoon rustig blijven. Hij weet namelijk dat hij, mocht dat nodig zijn, een joker op de bank heeft zitten. Een pinchhitter. Een afmaker. Een killer. Zijn naam is Jelmer Daniels. Deze man, de Burgemeester genoemd, blijft akelig rustig in het veld. Als het even niet loopt, is hij degene die je moet inzetten. Met een sloopkogel van een schouder en uitgemeten precisie sloopt hij elk blok dat hij voor zich krijgt.

Waar hij dit seizoen nog niet veel minuten heeft gemaakt in het veld, is hij des te belangrijker voor het team. Mocht het zover zijn gekomen, dan had Donitas zeker gebruik van hem gemaakt. Hij had de wedstrijd doen kantelen. Ook vanwege zijn levensgevaarlijke service. Vraag ons niet hoe, maar je passt toch liever niet als Jelmer serveert. Alle passer-lopers willen dan spontaan middenman worden. We zouden niet raar opkijken als de Burgemeester in deze hypothetische situatie een doorslaggevende service-serie zou hebben neergezet. Wellicht eentje van een punt of acht, zodat we de vijfde set binnen zouden slepen.

Al met al jammer dat Bedum ons niet de tegenstand heeft geboden die hoort bij een 1/8 finale van de beker. We hopen dat Sliedrecht iets meer in zijn mars heeft. Ze doen het ook redelijk in de eredivisie. En mocht er inderdaad een spannende fase in de wedstrijd zich voordoen, hebben we altijd nog een plan B(urgemeester).

gh @ VoV, verslag van Donitas Heren 1.