Protos wint kelderclash in Topdivisie B (m)

VoV, 11-12-2022. 6:11 uur. Helaas moeten we u de uitslagen van een tweetal wedstrijden en dus ook de exacte stand in de Topdivisie B bij de mannen schuldig blijven. Van Volley Tilburg vs. Compaen en Zaanstad vs. VIVES waren geen uitslagen bij de Nevobo ingevoerd en ook op social media konden we niets vinden over de afloop van deze duels. Jammer dus, maar helaas.

Wel stond er dat Sliedrecht Sport Heren2 met 1-3 bij VV Utrecht had gewonnen. De 0-2 voorsprong via 23-25 en 22-25  konden ze niet in winst in drie sets verzilveren. VVU wist de derde set met 25-20 te winnen en deed in de vierde lang mee voor de 2-2 stand. Daar konden de gasten echter met een nipte 24-26 een sokje voor steken.

Hekkensluiter USV Protos behaalde in de Domsstad een 3-1 zege op hun directe bovenbuur Spaarnestad. Na de 25-21 en 19-25 voor de 1-1 stand kon Protos met 25-15 en 25-22 de drie competitiepunten veiligstellen. Daarmee komen ze net als Spaarnestad op zes punten uit 10 wedstrijden.

Twee wedstrijden eindigden in vijfsetters. Met een keer winst voor de thuisploeg en een keer winst voor de bezoekers. Peelpush liet de winst voor de thuisploeg noteren. Ze kwamen met 2-0 voor (25-22 en 26-24), maar konden tegen Inter Rijswijk pas in de tiebreak de zege bijschrijven. Hun gasten trokken de stand met 21-25 en 14-25 gelijk. De 15-11 besliste de wedstrijd.

Via 13-15 in de vijfde set wist Donki Sjot met de winst uit Veenendaal te vertrekken. Ook zij kwamen met 2-0 achter (26-24, 25-23) en repareerden die achterstand tot 2-2 gelijk. Dat deden ze met 25-21 en 28-30.

PS: Volley Tilburg won met 3-0 van Compaen, via de setstanden 25-20, 25-15 en 25-23.