Stunts Webton en Reflex vs. topteams Topdivisie A (m)

VoV, 11-12-2022. 6:06 uur. In de Topdivisie A bij de mannen wonnen alle thuisspelende teams. Dit hield in dat koploper Sudosa-Desto en de nummer drie van de ranglijst DIO Bedum een nederlaag leden in Hengelo en in Kampen. Daardoor nam Keistad de koppositie over, zij wisten wel de volle buit te pakken.

Reflex Kampen versloeg het bezoekende Sudosa-Desto met 3-2. In een duel waarin de gasten twee set veruit de sterkste waren via 13-25 in de eerste en 11-25 in de vierde set. Daartussen won Reflex met 27-25 en 25-19, hetgeen de tiebreak noodzakelijk maakte. Die ging met 15-9 naar de thuisploeg.

Webton won vlot en makkelijk van het bezoekende DIO. De thuisploeg was op alle onderdelen van het spel e betere, en wist voor via de mid positie veel voordeel te behalen. Met 25-15, 25-19 en 25-17 kwamen de bezoekers er niet aan te pas en konden geen moment het verschil op de ranglijst waarmaken.

Keistad boekte ook een makkelijke 3-0 zege. E.V.V. Elburg kreeg in Amersfoort 13,16 en 21 punten mee. Door deze zege en door de nederlaag van Sudosa nam Keistad de toppositie over.

SV Dynamo Heren2 bleef in Apeldoorn met 3-0 de baas over Madjoe. Twee sets met heel veel verschil. De eerste eindigde in 25-12, de derde in 25-13. Daartussen kwamen de gasten in de tweede set tot 21 punten

Orion Heren2 en Olhaco vochten een spannende wedstrijd met elkaar uit, waarin drie sets met twee punten verschil werden beslist. Na de 25-20 in de eerste set volgden 27-25, 23-25 en 25-23. Met aan het eind dus 3-1 voor Orion op he scorebord.

Bij VoCASA Heren2 vs. PDK Heren2 weten we niet zo goed wat we met de setstanden en de daarmee niet corresponderende uitslag aan moeten. We houden het op 3-2 voor VoCASA. De 24-24 in de vierde set zorgt bij ons voor verwarring, dat zou gezien de 15-11 in de vijfde set o.i. 24-26 moeten/ kunnen zijn. De sets ervoor werden met 25-20, 15-25 en 26-24 beslist. Maar 15-11 in de vijfde set correspondeert weer niet met de 3-1 vermelde winst voor VoCASA en de 0 punten op de ranglijst. We weten dus even niet hoe het zit!