Rabobank Orion H2: Handhaving, check!

VoV, 18-03-2019. 6:28 uur. In de achtste wedstrijd van de tweede helft werd een duidelijke 4-0 overwinning behaald op het Wageningse Scylla. Het betekende alweer de zesde overwinning uit de 2e helft. Daarmee laten we duidelijk een verbetering zien, wat ook een van de doelstellingen is: oogsten in de 2e helft. Met deze overwinning hebben we dan ook drie wedstrijden voor het einde onze handhaving afgedwongen in deze 1e divisie A. Een prima prestatie! Scheidend T/C Proost heeft derhalve weer aan zijn doelstelling voldaan, en zal eind april het stokje alweer gaan overdragen aan zijn opvolger, te weten Eric Maan… Die kan dan gaan bouwen aan het nieuwe seizoen, waarin de club zijn 50e jubileumjaar heeft.

Over de wedstrijd: ondanks bij tijden wat slordig spel bleven we telkens aan de juiste kant van de score. Bij fasen kwam Scylla bij, echter aanvallend hadden we meer capaciteit aan boord. Onze passing was ook een stuk stabieler. Derhalve een duidelijke overwinning.

Is de koek nu op? Integendeel! Ondanks dat we louter nog voor de eer spelen zijn we nog stakeholder is in het te verdelen kampioenschap. De strijd dient beslecht te worden tussen twee teams uit het midden van het land: het studentikoze Protos, en de Topdivisie wannabees van AVV Keistad. Laten we daar nu de aankomende twee wedstrijden tegen moeten aantreden! Aangezien we in de eerste helft best aardig gespeeld hebben tegen beide tegenstanders (beide resulterend in een 3-1 verlies), achten we ons niet volledig kansloos.

Ons doel is in deze wedstrijden om via vrij spel een niveau neer te zetten, dat een basis gaat worden voor de ontwikkeling van de heren 2 selectie in het Rabobank Orion jubileum seizoen 2019-2020. Uiteraard willen we deze tweede helft afsluiten met een meer dan positieve balans. De kampioenskandidaten zullen dus moeten laten zien in hoeverre ze ervoor willen gaan. De laatste van het seizoen sluiten we af in Deventer tegen Avior.

Zaterdag 23 maart a.s. dus een interessante pot in de Uithof te Utrecht tegen Protos. Start wedstrijd 16:30 uur. Voor beide kampioenskandidaten geldt dat als ze de Topdivisie willen bereiken ze het op eigen kracht moeten doen en dus dienen af te dwingen! Voor de mannen uit de Achterhoek geen Latijnse spreuken. We houden het simpel: D’RAN!

gh @ VoV. Verslag van Marco Buiting, Rabobank Orion Heren 2.

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 vs Scylla 4-0 via 25-12, 25-17, 25-15 en  25-20.