Dash D1 pakt 5 punten in Drenthe

VoV, 18-03-2019. 6:33 uur. Afgelopen zaterdag reisden we eind van de middag richting het noorden, om aan de bak te gaan in Drenthe, te weten Hoogeveen. Jammer genoeg kon onze zwangere midden Gerdien niet bij deze wedstrijd aanwezig zijn. Hopelijk is ze er aankomende zaterdag weer bij. Karien ging mee met Dash dames 2 om hun positie te versterken. Tevens waren Mandy en Maaike net terug van hun wel verdiende wintersport vakantie en hadden afgelopen week niet getraind. Dus we gingen we met ons 8-en aan de bak.

De eerste set gingen we volle goede moed aan de slag, lekker serveren en passen. We wonnen deze set met 21-25, lekker begin van de wedstrijd! De sfeer zat er al goed in, maar werd in de loop van de wedstrijd steeds beter!! Wij zingen ons gewoon naar de top!

De tweede set werd bij 1-4 stil gelegd wegens een ernstige blessure bij de libero van Betech Olhaco, wij wensen haar heel veel beterschap en sterkte toe bij haar herstel. Ook de tweede set toonde Dash aan de sterkste te zijn, en werd Betech Olhaco verslagen. Uiteindelijk wonnen we deze set ook met 11-25.

De derde set liepen we al snel uit met een zeer goede service druk en werd er lekker geblokt en zelfs een kill – block van Lot! Toch kwam Betech Olhaco met hun service weer aardig terug, maar dankzij de goede pass werden er en een paar mooie punten gemaakt en kwamen we weer goed in het spel en uiteindelijk wonnen we ook deze set met 20-25.

De vierde set startten we vol goede moed, en gingen we weer heel vrolijk verder. De druk werd weer opgevoerd al was dit lastiger dan in de 1e 3 sets, bij de time out was de stand 12-17. Maaike passde weer lekker en Jade had weer prachtige set-ups, zodat we het weer mooi af konden maken. Maar we maakten het ook weer lekker spannend tot aan het einde van de wedstrijd, door een paar fouten bij de serve en de aanval dreigen we bijna de 4e set te verliezen, maar door het aanmoedigen van Henk en het duo aan de kant wisten we toch nog met 23-25 te winnen!

We zaten deze wedstrijd allemaal lekker in ons ritme en we zien ons team groeien!! Er zit potentie in!  Door deze overwinning hebben we vijf punten mee naar het achtkastelen dorpje Vorden teruggenomen.  En we staan nog steeds op een verdiende 2e plek. (met 6 puntjes achterstand op de nummer 1 en 1 wedstrijd minder!!)

Voor zaterdag 23 maart staat het team uit Groningen Veracles DS2 op het programma. We zullen er alles aan doen om de punten in Vorden te houden, uiteraard rekenen we weer op een volle bak supporters in de sporthal ‘t Jebbink. De wedstrijd begint zaterdag 23 maart om 18.00 uur. U komt toch ook dit geweldige team aanmoedigen?!

gh @ VoV, verslag en foto via Ismay Jansen, Dash dames 1.