DeVoKo D1 na verlies derby in gevarenzone

VoV, 18-03-2019. 9:38 uur.  Met nieuwe en frisse moed namen de dames van het 1e team het zaterdag op tegen de nummer 2, Wevo’70 uit Weerselo. Iedereen was gebrand om punten te pakken aangezien er bij Wevo met 2-3 was gewonnen. Helaas moest het team het zonder Merle Roetenberg doen, die geblesseerd is maar dit werd ruimschoots aangevuld met Lynn Timmerman van MB1 en Femke Pollemans van dames 3. Met een grote selectie van maar liefst 12 man (vrouw) gingen de dames de wedstrijd in.

De eerste set begon met een achterstand maar de Denekampse dames wisten dit halverwege toch weer op te pakken. Dit was alleen net iets te laat en de set werd met 21-25 verloren.

In het achterhoofd vasthoudend hoe goed ze waren terug gekomen en hoe lekker ze gespeeld hadden aan het einde van de 1ste set ging de thuisploeg de 2de set in. Deze set begon meteen goed en dit werd ook niet meer weggegeven. Met vooral de goeie service druk had Wevo’70 moeite. Er werd voor elkaar gevochten, lange rally’s werden gewonnen en er zat veel energie in. De set werd verdiend gewonnen met 25-20.

Vol goede moed gingen de dames dan ook de 3de set in, gebrand om weer te gaan knallen. Helaas ging dit niet zoals men dat wou. Door goede service van Wevo’70 kwam de passlijn onder druk en het team al snel weer achter te staan. De gastvrouwen kwamen nog dichtbij maar konden het niet opbrengen om deze achterstand weer volledig in te halen. De set werd verloren met 21-25.

Op naar de 4de set. Om gewoon te gaan knallen want het is nog niet afgelopen. Helaas lukte dit niet. Terwijl TiMaX DeVoKo ds 1 de hele wedstrijd toch redelijk goeie service druk hadden werd er in de 4de set veel fout geserveerd waardoor Wevo’70 niet onder druk kon worden gezet. Het was te merken dat tegen een team als Wevo’70 dit niet kunt permitteren. De Denekampse dames waren niet in staat om altijd volle bak te gaan. Even het gas los en het is het gebeurd. Deze set werd dan ook verloren met 15-25.

Na een lange periode waar TiMaX / DeVoKo D1 in een dal heeft gezeten heeft het team eindelijk een keer weer lekker gespeeld met veel enthousiasme, mooie rally’s en goeie service. Nu is het aan de dames om dit spel vast te houden en door te zetten want volgende week willen ze zeker punten gaan pakken tegen het al gedegradeerde Ormi.

Helaas was dit de laatste wedstrijd van Pien Baalhuis die men zeker gaat missen maar ook een hele mooi tijd toe wordt gewenst! Ondanks dat met 1-3 werd verloren werd aan deze wedstrijd toch een goed gevoel overgehouden. Dit werd dan ook meegenomen naar het teamfeest wat na de wedstrijd plaats vond. De gele kaart die van de scheidsrechter werd ontvangen paste goed in het thema aangezien het thema geel was. Volgende keer toch maar de bal iets sneller rollen?

gh @ VoV, verslag en foto via secretariaat Timax / DeVoKo.