Vizier op volleybal

 

Rabobank Orion H2: Keep It Simple!

VoV, 04-02-2019. 6:47 uur. We worden er langzaam beter in: terugkomen in de wedstrijd…. Ook afgelopen zaterdag in Horst was dit het geval. De eerste twee sets was het niveau eigenlijk te wisselvallig. De reden zoeken we natuurlijk weer bij onszelf… Volleybal is een vrij complex spelletje in de uitvoering, maar het resultaat wordt meestal gevoed door niet te spectaculair te willen spelen. Dus: Keep It Simple…

Dat laatste zorgt er immers voor dat zaken optimaal en efficiënt ten uitvoering worden gebracht, met dito resultaat. Gelukkig kregen we deze wedstrijd de mogelijkheid om er een verlenging uit te persen na een 2-0 achterstand, en dit zowaar nog om te zetten in een winst. In de laatste sets werd er meer inhoud gegeven aan het resultaat door het gewoon wat simpeler te houden. Chapeau heren!! Wat wederom opvalt is dat we iedereen, 11 spelers sterk, op het formulier gewoon benutten. De brede selectie laat gewoon zien het niveau ook breed aan te kunnen. Altijd prettig!!

Als we het net ophalen in deze prille tweede helft van het seizoen zijn we reeds vier wedstrijden ongeslagen, en hebben we 16 punten vergaard. Dat zijn er slechts 7 (!) minder dan de gehele eerste helft! Mede hierdoor hebben we afstand kunnen nemen van de PD plek 10 op de ranglijst, en kunnen we ontspannen omhoog gaan kijken.

Zaterdag a.s. spelen we thuis tegen een team dat effectiviteit hoger in het vaandel heeft. EVV uit Elburg (met klaarblijkelijk connecties in Emmeloord ) is een team dat wat langer in een vaste samenstelling speelt, en gemiddeld in leeftijd ietsje hoger ligt dan ons eigen heren 2, dus wat meer ervaring met zich meebrengt. Dat wordt dus een clash tussen 2 volleybal stijlen. Komt dat zien a.s. zaterdag om 15:00 uur in de topsporthal te Doetinchem!

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting, Orion Heren 2.

Hovoc H1 vs Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 uitslag 2-3 via de setstanden 25-17, 25-22, 23-25, 22-25 en 10-15.