Volley Tilburg is thuis Stravoc de baas

VoV, 04-02-2019. 6:43 uur. Na de 4-0 uitoverwinning vorige week tegen Olympia, waar de koppositie werd teruggepakt, was het zaak voor de ploeg van Johan van Vliet om die lijn voort te zetten.

Zaterdag 2 februari was Stravoc de volgende tegenstander in het T-Kwadraat. De gasten uit Stramproy kende een matige start van het seizoen, maar kwam de laatste weken op stoom en verliet de laatste plaats en wil er alles aan doen om uit de gevarenzone te komen.

Tijdens de heenwedstrijd werd het afgetekend 0-4 voor de Tilburgse dames in misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Dat het nu een andere wedstrijd zou worden was op voorhand wel duidelijk.

De eerste set schoot Volley Tilburg uit de startblokken middels een 4-0 en 7-3 voorsprong, maar daarna haperde de motor even en kwam Stravoc langszij. Al leek het erop dat het uiteindelijk nog goed zou komen voor Volley Tilburg, was het toch Stravoc dat met de eerste set aan de haal ging, 22-25

Het was even een domper voor de thuisploeg, dat wel doorhad dat er tandje bijgeschakeld moest worden. Onder aanvoering van uitblinkster Femke Severijns gebeurde dat ook. Met name vanaf de servicelijn werd er meer druk gecreëerd, waardoor Stravoc er even niet uitkwamen zo ging de tweede set met overmacht naar de thuisploeg, 25-08

De start van set 3 was identiek aan de tweede, al gauw stond er een 5-0 voorsprong op het scorebord en die werd niet meer uit handen gegeven, al werd het spel aan Tilburgse zijde wel iets slordiger, 25-20

Nog één set verwijderd van een solide 3-1 overwinning. Tot 18-18 ging het gelijk op, maar een keiharde uithaal van Loni Wissink luidde het eindschot in en zo ging de winst in de vierde set ook naar Volley Tilburg, 25-22

Al met al een prima overwinning voor Volley Tilburg, dat volgende week aantreed in de Basis tegen de reserves van Sliedrecht Sport.

gh @ VoV, verslag  Volley Tilburg Dames 1. Foto Jan van den Noort.