Vizier op volleybal

 

Racen naar de finish in Topdivisie (m)

VoV. 08-03-2018. 6:27 uur. Ook in de Topdivisie werd de laatste weken, op enkele uitzonderingen na, maar weinig voor de punten gespeeld. Hier zijn een paar teams (Reflex en Webton) vijf wedstrijden van het seizoenseinde af, terwijl andere teams zoals koploper Sliedrecht Sport, Volley Tilburg en VCV er nog zeven te gaan hebben. Eerst maar weer de stand per heden, dan kunnen we tenminste zien waar we over praten.

1>Sliedrecht Sport 15-36,  2>  VoCASA 16-32,  3>  Reflex 17-32,  4> DIO  16-28,  5> HLB van Daal / DS 16-26,  6> Volley Tilburg  15-23,  7>  Webton  17-26,  8> VCV  15-21, 9>  CAS-CRM  16-19,  10>  Cito  16-17,  11>  Compaen  16-13 en 12>  Olhaco  16-12.

Duidelijk is wel dat het er in de top meer naar uitziet dat de spanning verdwenen is dan aan het einde van de ranglijst. Sliedrecht Sport blijft heersen in De Basis, onlangs wonnen ze ook de oefenwedstrijd tegen Eredivisionist TTP, en met nog vier tegenstanders uit het rechter rijtje, waarvan één thuis, zal punten verspillen met hele kleine letters geschreven worden in het gameplan. Theoretisch lijkt Sliedrecht weinig meer in de weg te liggen op weg naar de Eredivisie. Let wel in theorie, de praktijk is soms heel anders. Onderin is de strijd om behoud in volle gang. Nu staan Compaen en Olhaco er het slechtste voor en dat zal na zaterdag, ook al winnen ze, niet anders zijn.

De Witte Olhaco vs Volley Tilburg: Rode lantaarndrager De Witte Olhaco krijgt Volley Tilburg op bezoek. De gasten zaten de afgelopen weken niet stil, zij haalden letterlijk hun achterstanden in. In wedstrijden en in punten, twee zeges leverden namelijk zes punten op en daarmee zijn ze van rechts naar links gepromoveerd. De winnende lijn vasthouden, ook uit punten pakken, zal Tilburg zich voornemen. Olhaco moet gewoon winnnen, zij kunnen zich als hekkensluiter niks meer veroorloven.

DIO Bedum vs VoCASA: Een topper, althans dat zou het helemaal geweest zijn als Kenders Bouw Dio Bedum niet de laatste drie wedstrijden had verloren, waar de oogst schamele twee puntjes waren. Misschien wel vijf minder dan waarop berekeningen vooraf en verwachtingen op uit kwamen. Het thuispubliek in Bedum wil uiteraard hun ploeg zien winnen, en de ploeg zelf zal niets liever dan dat doen. Maar tussen willen, kunnen en doen zitten minimaal drie sets en maximaal vijf.  VoCASA steeg vorige week een plaatsje, zonder zelf te spelen. Met dank aan Webton dat Reflex aftroefde. De nummer vier tegen de nummer twee, een mooi affiche.

CAS – CRM vs Pelster Cito: Zelfde aantal wedstrijden, twee punten verschil in het voordeel van CAS-CRM. Dan hoeven we eigenlijk niet al te veel over het belang van het duel te zeggen, wetende dat de teams op de negende plek en tiende plek staan en nog lang niet in veilige haven zijn.

MKB Accountants VCV vs HLB van Daal / DS: Als de thuisresultaten van VCV van de laatste wedstrijden (vier thuis overwinningen op rij)  en de uitresultaten van HLB van Daal / DS zo naast elkaar en tegen elkaar afgezet worden, dan kon het wel eens een spannend duel worden in Veenendaal. Van Daal weet wat winnen in de vreemde is (o.a. van Reflex), VCV weet hoe sterk ze thuis zijn, kijk maar naar de zeges op Cito, DIO, Compaen en Olhaco.  We zouden geen voorspelling durven afgeven, omdat een gelijkspel niet in de opties voorkomt.

Compaen vs Sliedrecht Sport: Zal dit spannend worden? Kan dat überhaupt wel? De nummer voorlaatst tegen de koploper, 23 punten verschil ofwel de koploper won tot nu toe minimaal zeven keer vaker dan hun opponent. Eigenlijk zou Sliedrecht geen moeite moeten hebben met de zeerovers en zouden ze zwaar met punten beladen richting de thuishaven moeten cruisen. Echter zal Compaen graag terugdenken aan de eerste set in Sliedrecht, toen ze heel fors uithaalden en ze zullen proberen dat gevoel nu weer op te roepen. Ze hebben de punten nodig om niet in de Topdivisiestorm te vergaan.

Wij houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal.