Vizier op volleybal

 

De laatste etappes in de Topdivisie (v)

VoV, 08-03-2018. 6:20 uur.  Omdat het alweer een hele tijd geleden is dat de teams uit de Topdivisie dames speelden kunnen wij ons voorstellen dat u de juiste stand op dit moment niet paraat in uw geheugen hebt. Voor we aan de laatste etappes naar de finishlijn bij 22 wedstrijden  op weg gaan dus maar even dit als eerste.

1>Apollo 16-39,  2> US 16-30,  3> Alterno II 15-29,  4> Veracles 16-29,  5> Donitas 16-29,  6>  VCN 15-28, 7>  VVU 16-26, 8>  PDK 16-22, 9>  Orion 16-19, 10>  SV Dynamo 14-18, 11>  Sneek II 16-10 en 12> Taurus 16-3.

Duidelijk is wel dat Sneek II en Oskam Taurus voor een bijna c.q. geheel onmogelijke taak staan om zich te handhaven. Met nog zes wedstrijden te gaan een achterstand van zo’n negen punten / vijftien punten inhalen lijkt, gezien de historie van het seizoen, onbegonnen werk. Koploper Apollo heeft zich in de eerste maanden van 2018 naar een prima uitgangspositie voor de titel geslagen, mede omdat de directe belagers van toen punten lieten liggen na de winterpauze. Maar voor aanstaand weekend is het nieuwe ronde en dus zijn er ook weer kansen!

VC Sneek II vs VVU: Als de bezoekers uit de Domstad de stap naar het linker rijtje willen maken zullen ze voor alle zekerheid een driepunter uit Friesland moeten meenemen, waarbij ze dan nog wel afhankelijk zijn van de uitslagen aan de linkerkant van de ranglijst. Sneek II zal zich de 3-2 in Utrecht nog herinneren, waarin ze drie sets heel goed meekwamen met VVU. Dan geeft het thuisvoordeel misschien de doorslag?

Pharmafilter US vs SV Dynamo: Om de druk op de koploper te houden kan US zich geen enkel puntenverlies veroorloven, overigens kan datzelfde gezegd worden van SV Dynamo, want hun positie op de ranglijst is met de derde plaatst van onderen ook niet erg florissant, al kan daar, omdat ze twee wedstrijden minder speelden, nog wel een forse verbetering inzitten. Maar dan moeten die wedstrijden wel gewonnen worden. US gaat thuis als een trein, als een TGV, na 25-11-2017 verloren ze niet meer in Amsterdam. Vier zeges leverden 12 punten op. Weliswaar tegen teams uit het rechter rijtje, maar de punten telden er niet minder om. Vanaf 18:00 uur gaan de teams de strijd met elkaar aan.

Seesing Personeel Orion vs Ecare Apollo 8: De bezoekers uit Borne zitten al een heel tijd in een positieve flow, ze blijven maar winnen, de ene na de andere wedstrijd, ongeacht wie er aan de andere kant van het net staat. Na 14 oktober 2017 was er geen team in de Topdivisie beter dan Apollo. En dat telt dan door in de stand. Negen punten voor, met zes wedstrijden te gaan, dan begint het rekenen. Als US nu eens…. of Alterno II, want theoretisch staan die er nog beter voor. Alle rekenwerk uitwissen, briefjes in de prullenbak, gewoon zelf de punten pakken, van week tot week kijken, de eerste wedstrijd is de belangrijkste. En dat is dus die tegen Orion, dat een beetje verloren midden in het rechter rijtje staat.

Veracles vs PDK: Één team is er wel heel erg slecht uit de winterstop gekomen, en misschien moeten we voor de voorjaarstop ook op het ergste rekenen.  Het laatste resultaat van Veracles was 1-3 verlies op 17 februari van VCN, dat was de vijfde nederlaag in 2018, daartegenover stond slechts één zege, tegen Taurus, waar elke ploeg in de Topdivisie tot nu toe nog van gewonnen heeft. Het lijkt wel een beetje of de Groene Hel zijn reputatie aan het verliezen is.  Alterno, Donitas en VCN gingen daar winnend weg. De vraag is natuurlijk of PDK dat ook lukt, want zij zijn eigenlijk in 2018 met een goede serie bezig. Met winsten tegen VVU, Orion en Dynamo en nipte verliezen tegen de top 2 van de ranglijst.

Alterno II vs Oskam Taurus: Alterno II dient de volle drie punten in eigen huis te houden. Voor de druk op de koploper en om geen blooper te begaan. Taurus zal de huid zo duur mogelijk willen verkopen, en wellicht is het dan net zaterdag die één van de tien. U weet wel als Taurus tien keer speelt dit seizoen wint de tegenstander negen keer, en Taurus één keer. Die ene keer zou dan dus zomaar zaterdag kunnen zijn, hetgeen weer niet te hopen is voor Alterno II.

Laudame Financials VCN vs OBEG Donitas: na twee 3-0 thuiszeges reist OBEG Donitas zaterdag naar Capelle voor hun ontmoeting met VCN. In Groningen werd het 3-0, gezien echter de thuissterkte van VCN, dit jaar wonnen ze thuis van Alterno II, Orion en Veracles, is de wedstrijd zeker geen gelopen race. Dat de teams weinig voor elkaar onder doen blijkt ook wel uit de stand, waarbij de winnaar van drie punten zomaar een reuzenstap omhoog op de ranglijst kan doen. De moeite waard voor een extra stapje zaterdag vanaf 20:00 uur.

Uiteraard houden we u op de hoogte van de afloop van de wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.