Ramkoers Volley Tilburg: winst op Scylla

VoV, 05-02-2018. 10:44 uur. Het affiche van de wedstrijd was dat van de nummer één tegen de nummer laatst. Op papier een ‘eitje’. Maar deze Gelderse tegenstander liet zich niet zomaar opzijzetten en snoepte een punt van de Tilburgse formatie af.

Anneloes Blaeser, Femke Severijns en Lotte den Exter beukten in de eerste set punt na punt voor Volley Tilburg binnen. Maar door een hoge servicedruk bleef Scylla echter de hele set goed bij, waardoor het pleit pas bij 27-25 beslecht was. In de tweede set was het Lotte van der Horst die wel raad wist met de set-ups van Aukje van Loon. Scylla scoorde in deze set slechts 15 keer.

Lotte en Lotte:  Dat was in de derde set wel anders. De servicedruk van Scylla was nog steeds hoog en Volley Tilburg benutte de schaarse kansen niet optimaal: 17-25. De vierde set was opnieuw spannend. Scylla kwam zelfs als eerst op twintig  punten, maar opnieuw eisten de beide Lotte’s een hoofdrol op. Gesteund door de verdediging van Floor van den Nieuwenhoff en Nienke den Boogert werd het opnieuw 27-25.

Volgende week staat de topper tegen IMS/Voltena op het programma. De vraag is of de Tilburgers de focus dan scherp kunnen houden voordat het carnavalsfeest losbarst.