Twee punten voor Set Up in Bedum

VoV, 05-02-2018. 10:57 uur. Afgelopen zaterdag speelden de heren van Set Up IJsselmuiden tegen Dio/Bedum HS 2 in de Beemden te Bedum. Vorig jaar werd de thuiswedstrijd tegen de heren van Dio/Bedum nipt gewonnen met 3-2. Afgelopen zaterdag viel de bal aan de verkeerde kant van het net en sloot de wedstrijd werd met 3-2 verlies door Set Up. De punten zijn echter broodnodig voor Set Up aangezien ze voorzichtig onderaan de ranglijst bungelen op de elfde plek.

Set Up was dit keer niet compleet vanwege een halfjarige studiereis van midaanvaller Harrald. Daarnaast was er wel versterking gevraagd vanuit Heren 2, Rob Schrijver en Gerco Wijne waren onderdeel van het team.

Vooraf en tijdens het inspelen was de energie bij Set Up goed merkbaar, iedereen had er zin in en dat straalde ervan af. Dave de Velde bracht als libero de passjes perfect aan het net, waarna de spelverdeler Matthias de set-upjes netjes in de handen van de aanvallers kon spelen. De eerste set werd helaas net verloren met 26-28.  De 2e set herpakte Set Up zich goed en was de vechtlust goed merkbaar. De set werd gewonnen met 19-25.

Alsof Set Up dacht dat de rest van de wedstrijd vanzelf gewonnen zou worden, liep men in de derde set een achterstand op, na toch een groot gedeelte van de set een voorsprong te hebben gehad. Door een lastige opslag van Bedum en een sterke buitenaanval, ging na hard werken, de set toch verloren met 30-28.

In de vierde set liep Set Up in het begin weer achter de feiten aan. Ondanks dat de pass nog steeds goed aan het net gebracht werd, kregen de aanvallers uit IJsselmuiden de bal niet op de grond bij de tegenstander. Na een prikkelende time-out van trainer/coach Peter Gaillard kwam Set Up op gang en werd de set binnengesleept met 24-26.

Nu zou er nog één kans zijn voor Set Up om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken, maar door een goede blokkering van Dio/Bedum en net wat teveel eigen foutjes konden ook de wisselspelers de wedstrijd niet in het voordeel van de thuisploeg doen eindigen. De laatste set ging net verloren met 15-11.

Ondanks het 3-2 verlies, heeft Set Up toch wel laten zien dat men kan volleyballen en goed mee moet kunnen draaien in de 2e divisie. De eerste vier sets zijn er minimaal 25 punt per set behaald. De heren uit IJsselmuiden zullen vol goede moed de komende wedstrijden ingaan en hun uiterste best doen om hoger op de ranglijst komen te staan.

gh @ VoV, verslag en foto via websitebeheer Set-Up IJsselmuiden.