VIVES geeft concurrent veeg uit de pan

VoV, 05-02-2018. 11:08 uur. Na de 3-2 overwinning van vorige week in Harderwijk speelde VIVES ditmaal thuis tegen VoCASA uit Nijmegen. De heenwedstrijd was met 3-2 verloren gegaan, maar VIVES deed in die wedstrijd geenszins onder voor de Nijmegenaren. Dit was ook te zien in de rangschikking voorafgaand aan de wedstrijd, VIVES had een wedstrijdpunt meer binnen geharkt dan de tegenstander van vandaag.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd nog maar eens gelachen over het stapavondje van vorige week zaterdag, en werd daarnaast DS1 hartstochtelijk aangemoedigd in hun strijd om de koppositie. Met de sfeer zat het dus wel goed, en dat was al goed te zien in de 1ste set. De passing was uitstekend verzorgd waardoor de side – out van VIVES van zeer hoog niveau was. Tel daar een hoge servicedruk bij op en het recept voor een setoverwinning is geboren, 25-17.

In de 2e set veranderde dit beeld niet. Op een dipje halverwege de set na pakte VIVES de draad weer snel op onder leiding van een goed ingevallen Jordy Streng. De mannen hielden een gaatje van ongeveer 5 punten goed vast en haalden de set met 25-20 vrij gemakkelijk binnen.

Waar in de meeste wedstrijden het niveau van Heren 1 vaak schommelt, was het vandaag zeer stabiel wat de mannen lieten zien. Want ook in de 3e set werd er direct een gat geslagen. VoCASA had niets in te brengen en moest ook deze set met duidelijke cijfers aan VIVES laten, 25-18.

In de 4e en laatste set was de overwinning al binnen, toch waren de mannen vastbesloten om ook het laatste wedstrijdpunt binnen te slepen. VoCASA kreeg de service van VIVES echter beter onder controle en wist goed mee te komen met heren 1. Door enkele slordigheden aan IJsselsteinse kant kwam VoCASA zelfs op setpoint. Gelukkig was daar, zoals al zo vaak dit seizoen, Mitchel van Kesteren om de mannen er doorheen te slepen. Een rake smash en een blok zorgden ervoor dat VIVES de volle winst pakten. Het publiek stond net als vorige week in Harderwijk weer op de banken, waar heren 1 wederom zeer dankbaar voor is!

De 3e 4-0 voor VIVES heren 1, en een van de beste prestaties van de mannen dit seizoen. VIVES heeft nu de 3de plaats in de competitie stevig in handen. Het is aan de IJsselsteiners om deze voorsprong nog verder uit te bouwen als het op bezoek gaat bij de nummer vier  van de competitie, Rebelle uit Dieren. Het is weer een eindje rijden, maar we zien u daar graag!

gh @ VoV, verslag van Joël van der Schans, VIVES. Foto Jan van den Noort.