Vizier op volleybal

 

Reactie bondscoach op verlies Oranje U17

VoV, 14-04-2018. 5:25 uur. In poule II bij het meiden EK U17 waren er gisteren zeges voor Duitsland, Turkije en Italië tegen respectievelijk Nederland, Oekraïne en Roemenië. Nederland verloor met 3-1 van Duitsland, zoals gisteren in ons uitgebreide verslag te lezen was, via de setstanden  21-25, 25-18, 25-16 en 25-17. Turkije versloeg Oekraïne met 3-1 en bij Italië vs Roemenië stond aan het eind dezelfde uitslag op de borden.

Bondscoach Eelco Beijl feliciteerde allereerst de Duitsers met hun overwinning voor hij nader op de wedstrijd inging. De Duitse ploeg had tijdens de wedstrijd wat veranderingen in hun tactiek en strategie doorgevoerd, waarop de Oranje ploeg niet afdoend had gereageerd, zei hij.

Duitsland speelde blokkerend en verdedigend goed georganiseerd en ze waren in de aanval scorend bijna 10% effectiever.  De Duitse ploeg was daarnaast ook vooral serverend via Amelie Busch (21 opslagen, 6 aces) en Sina Stöckmann (22 opslagen, 5 aces)  erg sterk.

“Wij begonnen goed, maar konden niet op hun gewijzigde tactiek anticiperen.  Het was pas de eerste wedstrijd van het toernooi en uiteraard gaan we in de volgende vechten voor een beter resultaat.” Nederland speelt vandaag tegen Italië.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.