Vizier op volleybal

 

Reacties na duel Lycurgus vs. Dynamo

 

VoV, 02-01-2021. 5:48 uur. Lycurgus verloor gisteren bij de aftrap van de tweede helft van het seizoen 2020-2021 de topper met 1-3 van Dynamo, ons wedstrijdverslag van gisteren vertelt u hoe e.e.a. tot stand kwam. Net zo interessant als de reacties op de wedstrijd was de zienswijze van de trainers en de Nevobo directeur op de herstart van het seizoen, na een maandenlange corona time out..

Arjan Taaij op RTV Noord: De vraag of het verstandig was om tijdens de lockdown te spelen werd door hem na afloop beantwoord met “Dit is ons werk, daar moeten we ons geld mee verdienen, we hebben gewoon twintig mensen in loondienst. Als volleyballen en werken in de zorg een combinatie vormt kan wel of niet spelen een punt van gesprek zijn, daar heb ik dan alle begrip voor.”

Hij was in ieder geval verheugd dat er weer gespeeld was, de nederlaag was jammer. ‘Ik vond dat onze passing goed was, net als de middenaanval. Via de zijkanten kan het beter. Daar zat een beetje het verschil tussen winnen en verliezen’ gaf hij als verklaring voor de 1-3 nederlaag.

Dynamo-coach Redbad Strikwerda was blij dat hij met zijn club op Nieuwjaarsdag met 1-3 winst uit Groningen kon vertrekken. Over de gang van zaken in de afgelopen corona tijd is hij echter een stuk minder positief. Zijn reactie op de NOS- site:

“Ik ben niet zo’n typische blije eikel die hier komt staan, want onze sport is bijna kapotgemaakt door minister Van Ark van Sport. Het hangt op het randje, qua financiën, of we nog kunnen spelen. Natuurlijk ben ik blij dat we weer kunnen sporten, maar ik snapte de maatregelen niet. Bewegen is van belang om weerbaar te zijn en wat werd er allemaal afgesloten in dit land? Precies, de sportfaciliteiten. Die boosheid blijft nog wel even aanwezig.”

In Groningen was ook Michel Everaert, de directeur van de Nederlandse volleybalbond, aanwezig. “Het zijn rare tijden, nu corona een grote rol speelt in het volleybal. De volleybalwereld is namelijk behoorlijk verdeeld over de herstart van de competitie. Vooral bij de kleinere clubs in de eredivisie bestaan de nodige twijfels.

“In de dames eredivisie zijn er al twee ploegen (Peelpush, VCN) die onder deze (corona) omstandigheden niet willen spelen en er zijn teams die wat twijfels hebben, daar hebben wij begrip voor. De regering vraagt ons zoveel mogelijk thuis te blijven en als je gaat volleyballen, zijn mensen juist onderweg. Een aantal clubs heeft daar moreel gezien problemen mee.”

We zijn bezig om het proces van promotie-degradatie aan te passen. Als je niet wilt spelen wordt een club niet nog eens extra gestraft met degradatie.’

gh @ VoV, Bron RTV Noord, NOS. Foto’s Jan van den Noort.