Vizier op volleybal

 

Reacties op de Oranje winst vs België

VoV, 03-08-2019. 5:18 uur. Nederland begon het OKT in Catania gisteren met een 3-0 zege op onze Zuiderburen. En heeft daarmee een eerste belangrijke stap gezet voor wat betreft het zich toe-eigenen van het OKT ticket. Overigens deed Italië hetzelfde door ook met 3-0 te winnen, Kenya was bij lange na niet bij machte om het Italië lastig te maken.

De reacties van de coaches:

Jamie Morrison vond dat Oranje een goede start had gemaakt.  “We hadden ups en downs tijdens de drie sets en hopelijk leren we daar weer van voor de volgende duels. Dat willen we morgen (=vandaag) al in praktijk brengen tegen Kenya. De eindfase van de eerste set en tijdens de tweede set speelden we goed, dat waren voor mij de favoriete fases in de wedstrijd.”

De Belgische bondscoach Gert vande Broek had zijn ploeg op veel momenten goed zien spelen, maar er waren ook hele fases met vele persoonlijke fouten. “Op dit moment hebben we niet de vorm van de VNL te pakken, maar we hebben nog drie weken voordat het EK begint. In die tijd moet het lukken om weer op dat niveau te komen. Tegen Nederland hadden we onze goede en slechte momenten, we begonnen goed in de eerste set en tijdens perioden in het verdere verloop verbeterden we ons nog en haalden een goed niveau”

De reacties van enkele speelsters:

Teamcaptain  Maret Balkestein – Grothues vond dat haar ploeg een behoorlijk goede wedstrijd had gespeeld. “Over het geheel genomen waren wij de meer dominante ploeg, En al met al stemt de eerste wedstrijd tot tevredenheid. Ik vond dat ons team veel passie en vreugde uitstraalde.”

“Goed voor het vertrouwen” zei midspeelster Robin de Kruijf op de NOS site. Zij vond de overwinning een goed begin van het OKT. “Wij spelen misschien niet het beste of het mooiste volleybal, maar als we zo kunnen winnen, who cares. Dit is een lekker begin en goed voor ons vertrouwen.”  Anne Buijs noemde de zege een goede eerste stap. “De kop is eraf. Het ging vandaag een beetje op en neer, maar we hebben doorgezet en het afgemaakt.”

Teamcaptain Ilka van de Vyver van België zei dat haar ploeg dit niveau diende vast te houden, ons enthousiasme en de drive om te willen winnen waren goed. “Dat zijn belangrijke items voor ons. We kunnen ons op dit toernooi nog wel verbeteren, al zal dat tegen een goed team als Italië nog een hele klus worden. We zullen het ze morgen (=vandaag) zo lastig mogelijk proberen te maken.”

Oranje had via de aanval (36 om 44), het blok (7 om 9) en de opslagaces (3 om 6) een 46 om 59 voordeel op de eigen score. Verder hadden ze met 16 om 11 ook de lagere foutenlast . Lonneke Slöetjes werd met 17 punten topscorer,  Anne Buijs scoorde 10 keer, De Kruijf en Balkestein – Grothues maakten er ieder 7, Beliën en Daalderop elk 6, Plak kwam tijdens de invalbeurten op 4 en de spelverdeelsters Bongaerts en Dijkema lieten beiden 1 punt noteren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.