Vizier op volleybal

 

Reacties op Nederlandse winst vs Korea

VoV, 10-08-2019. 5:28 uur. Oranje kon van gisteren op vandaag de droom van deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo met in ieder geval één nacht verlengen. De gewonnen thriller in vijf sets tegen Zuid – Korea maakte het mogelijk. Mede door de veerkracht (van 0-2 naar 3-2), waarin de invallers een groot aandeel hadden. Spelverdeler Gijs van Solkema, diagonaal Wouter ter Maat, passer loper Maarten van Garderen en libero Robbert Andringa waren als wissel uiterst belangrijk in de drie gewonnen sets.

Bondscoach Roberto Piazza: “Het was een hele zware wedstrijd, waarbij Zuid Korea verbaasde met een geweldige verdediging. Soms was pas de derde goede aanval in dezelfde rally goed voor een punt. Ik denk dat we mentaal binnen de lijnen nog een stuk sterker kunnen worden, ik ben blij dat de wissels het zo goed deden.”

“In drie dagen kan mijn leven veranderen”, zei Piazza verder. Op papier was hij met de ploeg drie dagen en drie wedstrijden verwijderd van de Olympische spelen. Dat die droom na de 0-2 achterstand in leven bleef kwam omdat in de volleybalsport alles mogelijk is. Dat werd gisteren nog maar weer een duidelijk.

Maarten van Garderen: “We moeten er maar niet teveel over nadenken wat er allemaal gebeurde tijdens de wedstrijd, ik vond dat we helemaal niet zo slecht speelden in het begin, maar we hadden het pech dat Zuid – Korea zich steeds uit alle moeilijke situaties redde. We kwamen maar niet in de flow, hetgeen erg frustrerend is. Er moest wat gebeuren om het om te draaien. Dat probeerde ik te doen door extra energie te brengen, toen ik erin kwam.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.