Vizier op volleybal

 

Vaduz: Alle BTN duo’s overleven poulefase

VoV, 10-08-2019. 5:20 uur. In Vaduz stonden gisteren de laatste poulewedstrijden op het programma, onder andere een verliezersronde bij de mannen.  In poule C speelden van Steenis / Vismans tegen een duo uit Japan. En via een 2-0 zege (18, 17) wisten zij de tussenronde te bereiken. Ze waren in de eerste set bij de tussenstanden 9-4, 14-9 en 18-13 ruim de betere ploeg, in de tweede set was het overwicht even groot. Nu drukten de Nederlanders dat in de score bij 14-10 en 18-14 duidelijk uit.

Blom / de Groot hadden zich eergisteren via een zege en een nederlaag al van de tussenronde verzekerd. Van de twee Nederlandse teams in de tussenronde is het zeker dat er één door gaat naar de kwartfinale en er één uitgeschakeld zal worden. Ze spelen namelijk in een Oranje onderonsje vandaag tegen elkaar.

Penninga / Bouter werden poulewinnaar en gingen rechtstreeks door naar de kwartfinale, net als Wouters / Stam  bij de dames.

Piersma / Ypma (foto boven) hadden na een zege en een nederlaag al zekerheid over de tussenronde. Daarin speelden ze gisteren tegen een duo uit Oostenrijk. Die partij wonen ze met 0-2 via de setstanden 10-21 en 7-21. Met heel veel overmacht dus.

In de kwartfinale spelen Wouters / Stam vandaag tegen Columbia en Piersma / Ypma tegen Cyprus.

We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.