Vizier op volleybal

 

Budapest: Succes voor KBU duo’s

VoV, 10-08-2019. 5:10 uur. Bij het FIVB World Tour damestoernooi (één ster) in Budapest kwamen de duo’s van Driel / Schoon en Driessen / Meertens in dezelfde poule uit. In de eerste wedstrijd  ontliepen ze elkaar, van Driel / Schoon speelde tegen Hongarije, Driessen / Meertens moesten tegen Italië proberen in de eerste wedstrijd minimaal de KO ronde veilig te stellen. De mogelijkheid dat beide teams daarna tegen elkaar zouden uitkomen was denkbaar, maar hoefde niet zo te zijn en gebeurde ook niet.

Emi van Driel / Raisa Schoon konden een perfecte staat van dienst laten zien op de FIVB toernooien met één ster. Twee deelnames en twee gouden plakken. In Budapest waren ze als tweede genoteerd op de main draw ranking. Tegen het duo Vecsey / Vasvari uit Hongarije was het eigenlijk alleen maar in de eerste set tot 7-7 gelijk opgaand, daarna hadden de Hongaarse dames niets meer in te brengen. Via 10-7 en 18-9 werd het 21-10. In set twee ging het meteen al vanaf het begin van een leien dakje voor van Driel / Schoon. Tussenstanden 10-2, 13-4 en met 21-9 afsluiten. Dus het KBU was duidelijk een paar maatjes te groot.

Annemiek Driessen / Ilke Meestens waren laatstelijk (half juli) in Edmonton (drie sterren toernooi) in Canada in de kwalificatieronde uitgeschakeld. Tegen Sampoli / They uit Italië hadden ze een sterke eerste set die ze met 21-17 wonnen (tussenstanden 8-6, 12-9, 15-13 en 18-15). De tweede set waren de rollen omgedraaid en gingen de Italiaanse dames er met de 16-21 winst vandoor. De technische time out ging in bij de 9-12 stand, via 12-17 werd het daarna 16-21. In de tiebreak stonden Dreissen / Meerstens bij 2-4 twee punten achter en dat bleef constant zo tot aan 13-15, die twee punten verschil op de side out.

Van Driel / Schoon speelden voor poulewinst tegen Sampoli / They en Driessen / Meertens tegen Vecsey / Vasvari om de tussenronde voor de kwartfinale te kunnen spelen.

Van Driel / Schoon beslisten de tweede partij gisteren met een 2-0 zege voor zich en werden poulewinnaar, hetgeen rechtstreekse plaatsing in de kwartfinale inhield. Het duo uit Italië werd met 2-0 (16, 16) verslagen. Driessen / Meertens hadden tegen Hongarije weer geen succes. Met 21-16 en 21-19 verloren ze hun tweede partij in de poule, hetgeen de laaste plaats inhield en dus uitschakeling.

Bij de mannen speelden Boehlé / Boermans, het duo dat de DELA Eredivisie met de hoogste score afsloot, tegen Tsjechië. Dat werd een vlotte zege, via 4-11 en 8-15 beslisten de Nederlanders de eerste set snel met 13-21 voor zich. In de tweede kregen ze wat meer tegenstand (10-11) , maar na de pauze pakten ze opnieuw stevig door naar een 14-17 tussen- en 16-21 eindstand.

Vandaag gaan we verder in Budapest.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.