Reflex H1 neemt verkeerde afslag in route bekercompetitie!

VoV, 25-10-2021. 12:25 uur. Nadat vorig jaar de nationale bekercompetitie in verband met Corona niet kon doorgaan, was het afgelopen zaterdag eindelijk zover voor de mannen van Reflex H1, de start van ons “beker plan”. De beker is voor Reflex H1 niet zomaar een paar extra wedstrijden spelen om het wedstrijdritme te verhogen, nee, de beker is serieuze business voor Reflex H1 met een duidelijk doel.

In de 2e bekerronde werden wij ingedeeld met Alterno H1 en Olhaco H1 en deze wedstrijden werden gespeeld in de Trasselt, de thuishaven van Olhaco te Hoogeveen. Helaas kregen wij afgelopen donderdag te horen dat Alterno H1, zich met opgaaf van reden, had teruggetrokken uit het bekertoernooi. De mannen van Alterno hadden namelijk het wedstrijdshirt ingeruild voor een Lederhose om deel te kunnen nemen aan het “Oktoberfest” in de Alternohal.

Een bijzondere keuze dachten we in eerste instantie, maar Google vertelde ons dat een oud gezegde luid: ‘Hij houdt van de beker’. Wat betekent: ‘Hij drinkt graag.’ Dus dat nuanceert de keuze van Alterno en achteraf gezien had Reflex H1 misschien dezelfde keuze moeten maken. Toch was het terugtrekken van Alterno voor ons een behoorlijke tegenvaller, want bij Reflex H1 zijn er welgeteld zes spelers met een Alterno verleden en daarom spelen we erg graag tegen die “Groene”.

Er bleef dus één wedstrijd over, de wedstrijd Reflex H1 – Olhaco H1.

Als je Olhaco H1 zegt, dan zeg je Sander Kemperman, de inmiddels 41-jarige Kemperman is de plaaggeest voor elke tegenstander. Voor ons de taak om een goede blok-verdediging neer te zetten om zo Kemperman, alias de machine, te pareren. Dan zouden wij een eind op weg zijn om de wedstrijd van Olhaco te winnen.

Dit was in de 1e set zeker het geval, Reflex begon georganiseerd aan deze wedstrijd en met de nodige servicedruk en door een lage foutenlast wonnen we deze set met 25-20.

Halverwege de 2e set begonnen wij de grip op de wedstrijd te verliezen, onze servicedruk nam af en Olhaco kreeg nu onze passers onder druk. De aanvallers van Reflex kregen de ballen moeilijk op de grond bij Olhaco. Diagonaal Robin van Capelle was eigenlijk de enige die nog regelmatig scoorde.

Het vuurtje van Reflex doofde aardig uit en ging langzaamaan op het standje waakvlam. Dit was de rode draad van deze wedstrijd. Olhaco won 3 achtereenvolgende sets en dus uiteindelijk de wedstrijd.

De mannen van Olhaco verdienen een groot compliment, want deze keer was niet alleen Kemperman de plaaggeest. Het team speelde met een enorme strijdlust, leverde veel arbeid en een aantal spelers speelden een erg goede wedstrijd.

Reflex nam dus de verkeerde afslag en kwam hierdoor op een doodlopende weg, daardoor komt er helaas nu al een einde aan ons beker plan. Ons doel was dit jaar de beker winnen, want dat is de kortste route naar Europees volleybal. 😉

NB: Nog even een kleine correctie op een artikel van vorig jaar waarin gesuggereerd werd dat Kemperman de oudste speler is in de Topdivisie. Dit is niet juist, want bij Reflex H1 speelt Erik Huisken en die tikt volgende maand de 42 jaar al aan.

gh @ VoV, verslag van  trainer/coach Jordan Weggelaar, Reflex H1. .