Set Up H1 in 2de ronde Nationale Beker

VoV, 25-10-2021. 6:18 uur. Op 23 oktober stond de 2e ronde van de beker op het programma. Hiervoor moesten Set-Up afreizen naar Groningen. Met de nodige vertraging onderweg arriveerden men stipt om 15:30. Snel omkleden en de zaal in voor de warming up. Tegenstanders van de dag waren Sudosa-Desto H1 en Donitas H1.

Met een gemiddeld lengteverschil tussen beide teams van ca. 30 cm kon Set-Up nog aardig goed meekomen. Er werd een goed spelletje gespeeld en de pass lag strak bij het net. Hierdoor konden de Set-Up spelverdelers de aanvallers goed bedienen. Onze buitenaanvallers en diagonalen kwamen vaak voor een éénmansblok en zo kon men de balletjes scoren. Toen Set-Up in de buurt van de 15 punten kwamen liep Sudosa uit en ging Set-Up fouten maken. Eindstand eerste set 25-19.

De tweede set was een beetje een herhaling van de eerste set. Veel vechtlust aan de kant van IJsselmuiden en ook werden er weer mooie punten gescoord. Set-Up kwam twee puntjes verder dan de eerste set: 25-21. Qua niveau kan men beter niet over de derde set praten, dus dat doen we dan ook maar niet, 25- 15.

De tweede wedstrijd van de dag was tegen de thuisploeg Donitas. Zo hard als ze een feestje bouwden voor het eerste punt was gespeeld, zo stil was men naarmate de set vorderde. Een hoge druk van de kant van Set-Up leek Donitas te verbazen. Het gehele spelletje liep goed, je zou je afvragen hoe het kan dat er nog 14 punten zijn gemaakt aan de kant van Donitas.

De tweede set krabbelde Donitas terug. Set-Up moest weer wat scherper spelen. De pass zakte wat terug en Donitas liep mee. Uiteindelijk werd ook deze set zonder grote dreiging binnengesleept met een eindstand van 25-23.

Ook in de derde set had Set-Up, Donitas weer onder druk. Omdat er twee van de Set-Up spelers zo snel mogelijk weer naar de andere kant van het land moesten voor vakantie en de rest wel zin had in een biertje, werd de set maar snel afgerond, 25-15.

Al met al weer een enerverende zaterdag. Volgende week weer trainen en opmaken voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan mag Set-Up het opnemen tegen de nummer 3 van de eerste divisie A, Avior H1. Als je niets te doen hebt om 19:00 uur op 30 oktober, dan kan het wel leuk zijn om eens in de Oosterholthoeve te komen kijken!

gh @ VoV, verslag en foto via webbeheer Set Up IJsselmuiden.