Reflex kampioen van 2e divisie A!

160418Reflexkampioen

Na de nederlaag vorige week tegen directe concurrent moest het zaterdag 16 april dan maar gebeuren. Kampioen worden in de eigen Reflexhal. Op papier had Reflex een mooie tegenstander: het al gedegradeerde Side-Out uit Slagharen. De uitwedstrijd tegen Side-Out was eerder dit seizoen met 0-4 gewonnen, maar de eerste set ging destijds moeizaam. De thuisploeg was dus gewaarschuwd. De opdracht was duidelijk: er moest met tenminste 3-1 gewonnen worden. Side-Out ging er vanuit dat Reflex het kampioenschap zou behalen en had een mooie cadeau meegenomen voor de mannen uit Kampen.

De mini’s van de week gaven het goede voorbeeld. Luuk en Jesper serveerde beiden goed, waarbij Luuk zelfs de eerste mini-man ace van het seizoen liet noteren. Reflex begon scherp aan de eerste set. Op de service van eerst Jeroen van Doorne en daarna Sándor van Straten liep Reflex direct naar een 7-1 voorsprong. Daarna kwam Side-Out beter in de wedstrijd. Punt voor punt kroop het team dichter naar Reflex toe. Reflex had moeite om de set binnen te halen, maar op 24-22 werd het eerste setpunt binnengeslagen (1-0 en nog twee sets te gaan).

In set twee ging het niveau en het plezier aan Kamper zijde zichtbaar omhoog. Er werd een aantal mooie combinaties gespeeld en gescoord en zowel aanvallend als verdedigend had de thuisploeg de zaken beter op orde. Side-Out was niet bij machte om bij te blijven en de tweede set werd overtuigend met 25-15 gewonnen.

Dat Side-Out niet voor spek en bonen naar Kampen was gekomen en er een echte wedstrijd van wilde maken bleek in de derde set. De passlijn van Reflex kreeg geen grip op de geplaatste services van Side-Out. Coach Daniel IJsselstein probeerde met het inbrengen van Ronald Buis voor Lars Bergman iets te forceren, wat nog bijna leek te werken. Pas op een 17-22 achterstand begon Reflex weer te volleyballen. Als er iets is gebleken afgelopen seizoen, is het wel dat Reflex boven de twintig punten vaak een tandje kan bijschakelen. Via 20-23 werd het 22-24.

Het eerste setpunt van Side-Out werd weggeslagen en ook het tweede punt kon Side-Out niet benutten, waardoor het 24-24 werd en Reflex nog maar twee punten van het kampioenschap verwijderd was. Een technische fout aan Kamper zijde en een in het net geslagen bal betekend echter het einde van de set die met 24-26 verloren ging. Geen kampioen dus en weer een echte wedstrijd.

Na wat opbeurende en verduidelijkende woorden van Daniel tijdens de setwissel stonden de koppen weer op scherp. Tom Hanekamp kwam in het veld voor Jorn Diender en een verder ongewijzigd Reflex begon aan wat de kampioensset moest worden. Een opgebouwde voorsprong werd echter net zo snel bijna weggegeven. Op 18-16 wist Reflex toch eindelijk de drive weer te vinden. Twee prachtige kill – blocks van Sándor en Tom en een paar puike verdedigende acties gaven het startsein voor de benodigde eindsprint. Op 24-18 kwam Reflex op match- en championship point. Het eerste setpunt werd direct benut, waarmee de benodigde 3-1 overwinning en daarmee het kampioenschap in de 2e divisie A werd binnengehaald.

De spelers van de Heren 1 van de toekomst (de Reflex Minimannen) kwamen direct na afloop het veld in om de huidige spelers met high-fives te feliciteren.

Volgend jaar is AH Van Mierlo/ Reflex weer terug in de 1e divisie. Volgende week volgt nog wel de laatste wedstrijd om des keizers baard tegen Ritola in Zuidlaren en daarna de huldiging in de eigen hal. Het vervoer in stijl is al geregeld.

(Wedstrijdverslag van Jeroen van Doorne, Reflex)