WVC Volley dames 1 weer kampioen!

160418WVCkampioen

Een noot vooraf: Een fotoreportage van de kampioenswedstrijd tussen Krekkers III en WVC Volley kunt u bekijken via  de link. http://myalbum.com/album/0qFMs5j8ysXU Fotograaf Jan van den Noort verzorgde deze reportage. Nu naar het verslag

“Zaterdag 16 april 2016, de dag dat dames 1 van WVC Volley uit Wierden geschiedenis kon schrijven. De tegenstander van de dag Krekkers dames 3. De Wierdense dames wisten precies wat hen toe doen stond. Er moesten minimaal 3 punten worden binnengehaald. Gezien de stand mocht dit geen probleem zijn, Krekkers stond tiende op de ranglijst, maar zou dus vechten om een veilige positie te kunnen handhaven.

Enigszins gespannen vertrokken de dames naar Mariaparochie, het moest vandaag wel gebeuren. De vaste supporters waren al aanwezig en zorgden voor een gezellige sfeer. Trainer Frank van den Noort vertelde nog eenmaal wat de opdracht was en daarmee gingen de dames het veld in. Na het eerste fluitsignaal bleek dat de spanning nog de overhand had bij een aantal dames. Bij een 5-0 achterstand wist Marlon Voortman dan het eerste punt binnen te slaan. Langzaam aan kwamen de dames wat beter in het spel. Toch wist Krekkers telkens wat puntjes uit te lopen. Tegen het einde van de set was het toch WVC Volley die het verschil wist te maken. Met 19-25 werd de set binnengehaald.

Opgelucht  werd er van speelhelft gewisseld en met dezelfde opstelling ging de tweede set van start. Al snel bleek dat de spanning weg was geëbt. Er werd met druk geserveerd en Krekkers kon hieruit geen aanval creëren. Spelverdeelster Els van Asselt kon al haar aanvalsters optimaal bedienen en met 12-25 werd de tweede set verdienstelijk binnengehaald.

Nog één punt was nodig om het kampioenschap al te kunnen vieren. De derde set was een kopie van de tweede set en op 12-24 was het de jarige Marlijne ter Avest die het kampioenschapspunt binnensloeg.  Vol emotie werd er kort genoten van dit behaalde kampioenschap.

Er moest echter nog een laatste set gespeeld worden en Krekkers kon alle punten gebruiken. Met een geheel nieuwe opstelling werd er begonnen aan de vierde set. Door alle ontlading was het even weer zoeken naar de focus om ook deze set binnen te slepen en daardoor met 4-0 overtuigend kampioen te worden en daarmee het kampioenschap nog wat extra glans te geven. Tot het einde van de set ging het gelijk op en waar Myrthe Maris sommige speelsters succes wenste met haar bal trok WVC Volley de set met 19-25 naar zich toe. Een verdiende 4-0 overwinning was een feit.

Het grooste deel van de groep begon in het seizoen 2012-2013 in de tweede klasse. In 2013-2014 werd het kampioenschap in de eerste klasse gevierd. In het seizoen 2014-2015 werd een derde plaats behaald in de promotieklasse. En nu in 2015-2016 promoveren de Wierdense dames middels dit kampioenschap naar de derde divisie. Een historisch hoogtepunt voor de vereniging.

Mede dankzij alle supporters hebben de dames volop genoten van het seizoen. Aanstaande vrijdag 22 april staat de laatste wedstrijd op het programma tegen de nummer twee, Devoko. Tijdens deze wedstrijd wordt er afscheid genomen van diverse speelsters die om verschillende redenen stoppen bij dames 1. WVC nodigt iedereen weer uit om deze wedstrijd te komen. Aanvang 19.30 uur in sporthal ’n Dikken.

(Wedstrijdverslag WVC Dames 1. Foto Jan van den Noort)